• пʼятниця

    20 вересень, 2024

  • 17.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересень , 2024 вересень

  • Миколаїв • 17.7° Ясне небо

Зеленський: Росія намагається перетворити Херсонську область на зону відчуження

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в п’ятницю, 28 жовтня, заявив, що країна-терорист Росія хоче перетворити Херсонську область на «зону відчуження» і світ має відреагувати.

Глава держави наголосив, що РФ знищує систему охорони здоров'я на захоплених територіях — російські окупанти вивозять звідти обладнання і машини швидкої допомоги, а на лікарів, що залишилися, тиснуть і змушують переїжджати в Росію.

— Передусім це стосується Херсонської області. Росія робить із Херсонщини зону без цивілізації, без елементарних речей, які доступні у більшості країн світу. Цей регіон до приходу Росії, як і всі інші області України, був цілком нормальним і безпечним, там гарантувалися всі соціальні послуги людям... Там гарантувалося життя. А тепер Росія намагається зробити Херсонщину буквально зоною відчуження, - сказав він.

Володимир Зеленський попросив мешканців тимчасово захоплених територій робити все, щоб допомогти один одному, незважаючи на дії окупантів. Президент додав, що Україна звільнить свої території, але «потрібно витримати час, коли навіть формально окупанти підтверджують, що їм не втриматися на території України, і тому намагаються викрасти вже й медичне обладнання, поневолити медичний персонал».

Читайте також: