• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.9° Ясне небо

У РФ планують готувати старшокласників до війни

У Росії старшокласників хочуть зобов'язати займатись початковою військовою підготовкою. Тепер із необхідністю її відродження погодилися у міністерстві оборони Росії.

Ініціатором ініціативи виступив лідер партії «Справедлива Росія» Сергій Миронов, пише «Настоящее время».

За даними Російської служби ВВС, у міністерстві освіти вже підтвердили, що готують курс НВП для шкіл та коледжів, тобто для навчальних закладів, де дають середню спеціальну освіту.

Ініціатива про початкову військову підготовку для школярів ще не розглянута в Держдумі, але її вже всерйоз обговорюють у російських медіа.

У міністерстві оборони Росії вважають, що початковій військовій підготовці необхідно виділити 140 навчальних годин протягом двох останніх років у школах та коледжах. Виходить близько двох годин на тиждень. Причому, за задумом депутата Сергія Миронова, ці дві години мають проводити з дітьми учасники війни в Україні.

Введення військової підготовки допоможе працевлаштувати десятки тисяч військових, а учнів підготує «до можливого протистояння з ворогом», заявив Миронов.

Нагадаємо, що Білорусь та Росія розпочали підготовку до проведення спільного оперативного військового навчання «Щит Союзу-2023».

Читайте також: