• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Похмуро

Польща може передати Україні винищувачі F-16 у координації з НАТО, — Єрмак

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив про позитивні сигнали від Польщі щодо її готовності передати Україні винищувачі F-16.

Про це він написав у своєму Telegram.

— Робота над отриманням винищувачів F-16 продовжується. Маємо позитивні сигнали від Польщі, яка готова передати нам їх у координації з НАТО,– написав він у телеграм-каналі у понеділок.

Раніше прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що за погодженням із Альянсом Польща готова передати Києву винищувачі F-16, повідомляє PAP.

На пресконференції прем'єр-міністра та главу Міноборони запитали про те, чи Польща після танків передаватиме Україні багатоцільові винищувачі F-16 та далекобійну зброю.

— Усі дії, спрямовані на посилення сил оборони України, ми погоджуємо з нашими партнерами по НАТО, включаючи постачання Patriot та організацію потужного танкового угруповання. Як і кілька місяців тому в контексті МіГів, так само і будь-яка інша повітряна сила реалізовуватиметься і, ймовірно, передаватиметься за погодженням з країнами НАТО. Ми діятимемо у повній координації, – зазначив Моравецький.

Нагадаємо,що військові чиновники негласно підштовхують Міністерство оборони США до схвалення відправки в Україну винищувачів F-16, щоби допомогти їй захиститися від російських ракет і безпілотників.

Читайте також: