• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.6° Ясне небо

Генсек ООН: Для досягнення гендерної рівності знадобиться 300 років

За останніми оцінками організації ООН, яка займається розширенням прав і можливостей жінок, гендерна рівність у світі настане приблизно через 300 років.

Про це заявив генеральний секретар Організації Обʼєднаних Націй Антоніу Гутерріш.

У своєму виступі Гутерріш згадав високі показники материнської смертності, примушування дівчат до раннього шлюбу, викрадення та напади на дівчат через те, що вони відвідують школу — саме через такі випадки досягнення гендерної рівності віддаляється.

Окремо генсек ООН зупинився на долі дівчат в Афганістані. За його словами, там жінок викреслили з суспільного життя. Гутерріш розповів також про порушення прав жінок через війну росії в Україні.

— Кризи та конфлікти в першу чергу і найгірше впливають на жінок і дівчат, – сказав він і навів як приклад війну РФ в Україні.

Щоб пришвидшити настання гендерної рівності, Антоніу Гутерріш закликав підвищувати рівень освіти, доходів і зайнятості для жінок і дівчат, особливо в країнах, що розвиваються, а також сприяти участі жінок і дівчат у науковій діяльності і розробці технологій.

— Століття патріархату, дискримінації та шкідливих стереотипів створили величезний гендерний розрив у науці та техніці. Давайте прояснимо: глобальні рамки не працюють для жінок і дівчат світу. Їм потрібно змінитися, – наголосив генсек ООН.

Нагадаємо, миколаївські медіа цитують жінок в якості експерток лише у 15,7% випадків. Трохи більше жінки згадуються у ЗМІ як героїні матеріалів — 21% від загальної кількості згадок героїв та героїнь.

Читайте також: