• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

«Невиконання обов'язків, зловживання службовим становищем, хамська поведінка»: жителі Костянтинівської ОТГ скаржаться на роботу голови сільради

Жителі Костянтинівської ОТГ, що на Миколаївщині, скаржаться на голову сільради Антона Паєнтко, який навіть після деокупації частини населених пунктів відмовляється проводити сесії офлайн та зловживає своїм службовим становищем.

Про це місцеві повідомили журналістів «НикВести», надіславши матеріали на пошту.

Як відомо, в березні 2022 року частина Костянтинівської громади опинилась під контролем російських військових. На той момент голова Антон Паєнтко самоусунувся від виконання своїх обов’язків. Лише згодом він відновив контакт з громадою, а перша онлайн-сесія з того моменту була проведена в грудні. Тоді за відсутності деяких депутатів був прийнятий бюджет на 2023 рік.

— Частина депутатів, які не мали змоги та технічної можливості під'єднатися до проведення дистанційної сесії, звертались до голови з проханням надати можливість доступу до сесії, або взяти участь в голосуванні очно (в залі засідань). Відповідь від голови була грубою та нецензурною, — скаржаться жителі ОТГ.

При цьому, в ході спілкування з громадою, яке потрапило на відео, Костянтинівський сільський голова емоційно заявив, що сесії він проводитиме, де завгодно, «хоч сидячи в Москві».

— Ви порушуєте закон. Ви можете сидіти у Коблево і проводити онлайн засідання сесії, – каже житель громади на відео.

— Я можу, хоч у Москві сидіть, – відповів Паєнтко.

В березні голова сільради провів ще одну онлайн-сесію, на якій були присутні лише 7 депутатів з 22, але це не завадило Антону Паєнтко провести засідання.

Окрім того, чиновник, зловживаючи службовим становищем, почав використовувати комунальне майно — він їздить на автомобілі, який був переданий Миколаївською ОВА для забезпечення транспортом сімейного лікаря села Баловне, і використовує шкільний автобус для підвозу працівників ради на робоче місце.

— А на чому будуть їздити діти, коли розпочнеться навчання, якщо вже майже два роки їх автобус возить працівників ради? На це питання голова Костянтинівської сільської ради відповіді не має. Голова  всіляко намагається перекласти своє недбальство на депутатів та вперто не хоче визнати, що його дії суперечать Регламенту, порушують Закони України та блокують роботу ради, що являється неприпустимим в такий важкий час. Сьогодні вся Україна об’єднується задля перемоги, але в Костянтинівській сільській раді вирішуються, мабуть, більш важливі питання, а саме земельні, — пишуть обурені люди.

Раніше, головна редакторка видання «Гард.City» Галина Давидова поскаржилася на роботу пресслужби Первомайської міської ради, зазначивши, що вона не сприяє роботі журналістів.

Раніше також повідомлялося, що на сесії 23 лютого Первомайська міська рада більшістю голосів підтримала збільшення розміру премій міському голові Олегу Демченку, обраному від «Опозиційного блоку». Тепер він отримуватиме зарплатню у розмірі понад чотирьох окладів.

Читайте також: