• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.2° Мінлива хмарність

Представник німецького осередку Червоного Хреста після поїздки в Миколаїв нагадав співгромадянам про ціну мирного життя

Керівник рятувальної служби Червоного Хреста в німецькому районі Боркен Юрген Раве домогав у Миколаївській області, після чого повернувся додому і почав ділитися враженнями.

Про нього написали у місцевій газеті.

Генеральний секретаріат Німецького Червоного Хреста в Берліні зв’язався з Юргеном Раве і запропонував йому поїздку на південь України для гуманітарної та волонтерської місії. Він погодився і через Одесу дістався Миколаєва, де його заселили в готель.

— Ракетна тривога була постійним станом. Хоча додаток попереджав про ракетні атаки, на жаль, неможливо попередити про артилерійські атаки. Тепер, коли я сиджу тут і чую сирену, мене нудить, — пожалівся він.

Усім парамедикам видали бронежилети та шоломи, після чого вони допомагали пораненим біля лінії фронту.

— Ми під’їхали настільки близько до лінії фронту, що ці заходи захисту були необхідні. Звідти ми забрали поранених за допомогою наших машин, — розповів Юрген Раве.

Медволонтер нагадав німцям, чого вартує безпека у їх рідній країні і чому її потрібно цінити саме зараз, похваливши завзятість і професіоналізм українських комбат-медиків, які роблять дива майже у неможливих умовах.

— У полі та на фронті українські парамедики можуть робити лише те, що необхідно, — додав він.

Від Червого Хреста рятівник також привіз на Південь апарат штучної вентиляції легень та півсотні каністр дефіцитного палива.

Раніше НікВесті писали про чеського парамедика, який самотужки добрався до Миколаєва, де допомагає мирним мешканцям рятуватися від російських обстрілів.

Читайте також: