• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.8° Мінлива хмарність

Верещук пообіцяла залучити ООН та ЮНІСЕФ для покращення умов перебування дітей-переселенців в Миколаєві

У четвер, 28 серпня, до обласного центру Миколаївської області із робочим візитом приїхала Віце-прем’єр-міністр України та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу». 

Під час візиту разом з головою Миколаївської облради та обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ганною Замазєєвою, народними депутатами від партії Максимом Дирдіним, Олександром Пасічним, Ігорем Копитіним, депутатами Миколаївської облради Євгенієм Ігнатенко і Віталієм Порхуном, керівництвом ОВА та міста провели низку заходів, де обговорили нагальні питання регіону.

— Разом із міністеркою відвідали місця тимчасового проживання ВПО, поспілкувалися щодо чинних потреб. Обговорили з народними депутатами внесення деяких змін до законодавства та сформували перелік законодавчих актів, які необхідно буде розглянути найближчим часом, – зазначила Ганна Замазєєва

Серед заходів – розширена нарада під головуванням міністерки із представниками місцевого самоврядування. Під час якої із представниками місцевого самоврядування розглянули підготовку до опалювального сезону, розміщення ВПО, надання медичної та соціальної підтримки.

— Вдалося напрацювати певні зміни до законодавства та підзаконних нормативно-правових актів на рівні Кабінету Міністрів України. Також перевірили заклади компактного проживання людей, які були вимушені переїхати і шукати прихисток у Миколаєві. Зручності проживання, надання медичної допомоги є задовільними у тому обсязі, в якому можливо у часи війни Росії проти України. Вважаю, що такі розширені наради є необхідними і надалі, тому хочу запросити профільних міністрів до Миколаївщини, аби теж поспілкуватися із людьми та разом попрацювати на профільних нарадах, – пояснив нардеп Максим Дирдін.

Ірині Верещук показали роботу найбільшого гуманітарного штабу області – благодійного фонду «Світлі справи», амбасадоркою якого є Ганна Замазєєва. Тут волонтери працюють майже цілодобово та без вихідних, аби забезпечити всіх нужденних необхідною допомогою – від продуктів харчування до рідкісних медикаментів, які важко знайти у продажу. 

Також відвідали евакуаційний центр програми «Прихисток своїм», за якою з початку діяльності надали притулок майже 10 тисячам переселенців.

— Під час відвідин евакуаційного центру, наша поважна гостя поспілкувалася і з малечею, яка показала свої кімнати, ігрові та спортивні майданчики і те, що вже встигли зробити своїми руками. Вони, разом з батьками, також поділилися історіями свого життя та переїзду з окупованих територій, втратою домівок та знайомством з новими друзями, які готові допомогти у всьому. Зі свого боку, пані міністерка пообіцяла допомогти у залученні міжнародних партнерів ООН та ЮНІСЕФ до розширення та розвитку проєкту, зокрема облаштування повноцінної дитячої кімнати для навчання та відпочинку», – розповіла Ганна Замазєєва.

Нагадаємо, віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що компенсацію від держави за програмою «Прихисток» для осіб, які розмістили переселенців, планують збільшити вдвічі — із 450 до 900 гривень.

Читайте також: