• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Англійський політик за вантажівкою розвозив допомогу з Європи по Миколаївській області: Від ліків до візків для людей з інвалідністю

Англійський політик Пол Жуковскі з виборчого округу Велвін Гетфілд у Хартфордширі власноруч доставив медичну допомогу для Миколаївщини.

Про його поїздку написали у регіональних ЗМІ Великої Британії.

У другій половині серпня чоловік заїхав у Миколаїв, після чого вирушив до Вознесенську. Його знайомі повезли продуктові передачі в села між Миколаєвом і Херсоном.

За спогадами політика, по дорозі до Вознесенська йому було важко керувати повністю завантаженою 7,5-тонною вантажівкою.

— Приїхавши в Вознесенськ в обласну лікарню, я не знаю, з ким мені потрібно говорити. Наш місцевий контакт, український православний католицький священик, мабуть, спілкувався з ключовими людьми, які порадили, що вони будуть надзвичайно вдячні за допомогу, але я не мав уявлення, хто це був. Зрештою знайшли жінку, співробітницю адміністратора відносно високого рангу, і мені вдалося пояснити, що я маю певну допомогу. Її обличчя, коли вона побачила кількість допомоги у вантажівці, дуже добре свідчило про емоції. Думаю, наш контакт не пояснив масштаб пожертви. У мене було 1500 кг рукавичок, масок, бинтів, інвалідних візків, ходунків, серветок, ковдр, безрецептурних ліків і багато іншого. Коли я пояснив, що це все для її лікарні, вона нагадувала кролика у світлі фар, я думаю, не могла правильно зрозуміти, на яку суму ми привезли допомоги Через п'ятнадцять хвилин персонал лікарні забрав усю допомогу, — розповів Пол Жуковскі.

Він додав, що за його інформацією, привезена медична допомога, ймовірно, знадобилася, коли Вознесенськ зазнав російського обстрілу і ракета «Калібр» влучила у житловий будинок.

Нагадаємо, 20 серпня, російські окупанти влучили у п’ятиповерховий житловий будинок у Вознесенську. Пізніше стало відомо про постраждалих, серед яких були діти.

Читайте також: