• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

Трьох миколаївців судитимуть за виправдовування агресії РФ

У Миколаївській області судитимуть ще трьох «приспішники руського миру» за фактом виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, у тому числі вчинене повторно (ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

Слідством встановлено, що двоє жінок, віком 32-х і 50-ти років, та 38-річний чоловік, з березня по травень 2022 року у особистих листуваннях через «Telegram» та «Instagram» виправдовували та заперечували збройну агресію РФ проти України, прославляли та виправдовували дії представників окупаційних сил РФ. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, що судитимуть 55-річну мешканку Миколаєва, яка підтримувала збройну агресію РФ проти України.

2 листопада у Певрмайську Миколаївської області слідчі повідомили жінці про підозру за підтримку збройної агресії російських окупантів проти України.

Раніше суд засудив до 15 років ув’язнення 72-річну мешканку Миколаєва,яка передавала російському куратору дані про розміщення підрозділів ЗСУ. Це перший вирок за часів війни у вказаній категорії проваджень на Миколаївщині.

Також двох мешканок Южноукраїнська підозрюють у підтримці дій російської армії. Вони поширювали матеріали про виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Раніше в Миколаєві затримали 72-річного мешканця. Йому повідомили про підозру за фактом державної зради. Він обіцяв окупантам наварити щі, коли вони захоплять місто.

Читайте також: