• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Похмуро

За рік війни «ЕЛУ автодор» отримало 12 одиниць техніки від волонтерів, але потребує асфальтоукладачі та снігоприбиральні машини

Комунальне підприємство Миколаївської міської ради «ЕЛУ автодор» отримало за минулий рік понад 12 одиниць техніки в якості допомоги від волонтерів, партнерів та донорів.

Про це розповів директор підприємства Віталій Шевченко в інтерв'ю телеканалу «МАРТ».

За словами директора, від початку активної фази російсько-української війни у лютому 2022 року частина техніки комунального підприємства була передана Збройним Силам України. 

— Ми розуміли, що навіть якщо ми залишимося без цієї техніки, ми якось будемо справлятися й далі. Але згодом, десь ближче до кінця весни, інші міста наших дружніх країн - це Німеччина, Франція та ті країни, які нам відгукнулися і допомагали, вони нам передали свою стару техніку. Для нас вона була дуже потрібна. Ми отримали понад 12 одиниць техніки від наших волонтерів, партнерів та донорів. В цьому проекті брав участь наш міський голова і його заступники. Я дуже дякую, що вони своєчасно підключились до цього, допомогли нам із цією технікою. Практично те, що віддали, ми все відновили та навіть відновили з невеликим плюсом, - зазначає Віталій Шевченко.

За словами директора підприємства є основна потреба у спеціалізованій техніці для зимового періоду: «Нам потрібно вже роки три просто відновлення тієї техніки, яка працює взимку. Це комбіновані дорожні машини, які працюють в агресивному середовищі: посипають сіллю дороги. Вони більше зношуються, ніж проста техніка». 

Також підприємству не завадило б відновлення дорожньої техніки у більш сучасному стані, адже вона потужніша, ніж та, що вже є.

Віталій Шевченко  бачить необхідність також у фрезах, дорожніх катках та асфальтоукладачах.

Відповідний запит донорам вже поданий, тож підприємство чекає на їхню відповідь.

Нагадаємо, раніше директор «ЕЛУ автодор» Віталій Шевченко висловив впевненість у міцності аварійних миколаївських мостів на балансі його підприємства.


Читайте також: