• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 19.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.5° Похмуро

Макрон закликав Сі Цзіньпіна влинути на Росію для встановлення миру в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон сьогодні, 6 квітня, закликав президента Китаю Сі Цзіньпіна вплинути на свого близького союзника Росію з метою припинити війну в Україні. Тоді як президент Китаю відповів, що сподівається на швидке проведення мирних переговорів двома сторонами.

Про це повідомляє Reuters.

На переговорах у Пекіні, в яких також брала участь президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Макрон сказав, що Захід повинен залучити Пекін для допомоги у вирішенні кризи та запобіганню «спіралі» напруженості, яка може розколоти світові держави на ворогуючі блоки.

— Російська агресія в Україні завдала удару по міжнародній стабільності. Я знаю, що можу розраховувати на те, що ви допоможете Росії схаменутися і посадити всіх за стіл переговорів, – сказав Еммануель Макрон президенту Китаю.

Президент Франції також попросив Сі Цзіньпіна тиснути на Росію, щоб вона дотримувалася міжнародних правил нерозповсюдження ядерної зброї. 

На що той відповів, що всі країни повинні поважати нерозповсюдження ядерної зброї, не згадуючи при цьому Росію.

У коментарях після зустрічі з президентом Франції Сі Цзіньпін закликав до переговорів між двома сторонами та до політичного вирішення війни в Україні.

Нагадаємо, раніше міністерство закордонних справ Китаю опублікувало «мирний план» врегулювання війни РФ проти України. 

Читайте також: