• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20.4°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20.4° Легкий дощ

«‎РДК»‎ і «‎Свобода Росії»‎ знову заявили, що прориваються в Росію

1 червня 2023 року «Російський добровольчий корпус» та легіон «‎Свобода Росії» заявили, що проводять ще одну операцію на території Росії.

Відповідне відео було опубліковано на каналі підрозділу.

Бійці записали відеозвернення та повідомили, що йдуть у Шебєкінському напрямку. Зокрема, чоловік у військовій формі на відео каже, що «зовсім скоро з'явиться околиця Шебекиного».

Бійці запевняють, що планують звільнити всю Росію від путінського режиму. Легіон «‎Свобода Росії» також анонсував рейд на територію РФ.

— Ми, легіон «‎Свобода Росії», зараз перебуваємо біля кордону нашої батьківщини, дуже скоро ми висунемося знову на територію Росії, щоб принести свободу, мир і спокій. Грайворон - це тільки початок, — йдеться у зверненні.

Також військові просять місцевих не виходити на вулицю.

Російська влада повідомляє про обстріли, які нібито тривали всю ніч, та бої, на противагу тому запевняє, що «прориву немає».

Нагадаємо, у понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи та, за версією російських ЗМІ, на кордоні йшов зпеклий бій. Пропагандистські медіа писали, що на кордоні з Україною йшов бій з «‎українською ДРГ»‎.

Пізніше, 30 травня, у Москві було чутно вибухи, після яких місцева влада заявила про атаку дронів на місто та пошкодження будинків. 

Після чого, 31 травня росіяни заявили про нову так звану «‎атаку дронів»‎ на Ільський нафтопереробний завод у Краснодарському краї.

Читайте також: