• пʼятниця

    27 вересня, 2024

  • 23.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 27 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.9° Переважно ясно

На Рівненщині чоловіка звільнили від покарання за ляпас поліцейському, бо задонатив на ЗСУ

На Рівненщині за донат на ЗСУ звільнили від покарання чоловіка, який дав ляпаса поліцейському. 

Про це повідомляє «Рівне. Медіа» з посиланням на рішення Рівненського апеляційного суду. 

Як зазначається, його внесок на армію врахували як пом’якшувальну обставину. 

Конфлікт між обвинуваченим та працівником поліції відбувся у лютому 2020 року. Під час вечірньої бесіди за місцем проживання обвинувачений вдарив представника правоохоронного органу, який був при виконанні службових обов’язків, долонею в обличчя, в результаті чого той отримав легкі тілесні ушкодження.

10 травня 2023 року місцевий суд проголосив вирок у цьому кримінальному провадженні, визнавши П. винним та засудивши за частиною 2 статті 345 КК України на 2 роки обмеження волі.

Обвинувачений, який перебував до набрання вироком законної сили під домашнім арештом у нічний час доби, оскаржив вирок до Рівненського апеляційного суду. В апеляційній скарзі просив вирок змінити в частині призначеного покарання і звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Частково проти задоволення апеляційної скарги виступила прокурор, наполягаючи на зміні вироку в частині призначеного покарання, зменшивши його до мінімального — 1 року обмеження волі.

Апеляційний суд також врахував, що обвинувачений не притягувався ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності та в добровільному порядку відшкодував потерпілому матеріальну і моральну шкоду, визнав вину, розкаявся і вибачився перед працівником поліції. Крім того, 38-річний П. позитивно характеризується за місцем проживання, опікується хворою матір’ю-пенсіонеркою та займається суспільно-корисною працею.

Більше того, обвинувачений добровільно вніс на рахунок ЗСУ благодійний внесок у розмірі 30 тисяч гривень.

Зважаючи на всі ці обставини, Рівненський апеляційний суд на підставі статті 75 КК України звільнив П. від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Також суд зобов’язав обвинуваченого виконувати низку процесуальних обов’язків, серед яких — періодична реєстрація в уповноваженому органі з питань пробації та надання контролюючому органу інформації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Нагадаємо, Ленінський районний суд Миколаєва оштрафував чоловіка, який п’яним тричі вистрілив в іншу людину з револьверу, на 850 гривень.

Читайте також: