• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

За принципами безбар'єрності та доступності: як на Миколаївщині працюють Центри життєстійкості

Оксана Єльчієва, Фото пресслужби Миколаївської ОВАОксана Єльчієва, Фото пресслужби Миколаївської ОВА

На території Миколаївської області облаштували шість Центрів життєстійкості. Вони є у Миколаївській, Казанківській, Вознесенській, Березанській, Коблівській та Кривоозерській територіальних громадах.

Про це у вівторок, 20 серпня на брифінгу повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Оксана Єльчієва, повідомляє пресслужба Миколаївської обласної військової адміністрації.

— Центри життєстійкості – простори, які максимально доступні та безбар’єрні. Адже вони розраховані на широку авдиторію і надання послуг людям з різними потребами. Працюють за принципом «єдиного вікна». Тут надають соціально-психологічну допомогу, інформують про соціальні послуги, консультують про сферу зайнятості та правову допомогу. На мою думку, такі Центри життєстійкості є місцем сили та відновлення для кожної людини, незалежно від віку, гендеру, соціального статусу тощо, – повідомила Оксана Єльчієва.

Зазначимо, Миколаївщина реалізує державну програму створення Центрів життєстійкості у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською.

 

Відповідно до Закону України «Про медіа» та Закону України «Про рекламу» цей матеріал був опублікований або на правах реклами, або в партнерстві офіційного органу державної влади, муніципальної інституції, громадської організації тощо, або їх посередника з ПП “НикВести Продакшн”, яке керує онлайн-медіа “НикВести”. Зміст матеріалу є виключною відповідальністю автора в особі Пресслужба Миколаївської ОВА.

Читайте також: