У РФ заявили, що затримали підозрюваних у підриві Кримського мосту та встановили замовника

Федеральна служба безпеки Росії оголосила, що затримала вісьмох підозрюваних у справі про вибух на Кримському мосту, серед яких є українці.

Про це пише «Інтерфакс».

У рамках кримінальної справи про вибух на Кримському мосту затримано п'ятьох громадян Росії, трьох громадян України та Вірменії, які брали участь у підготовці злочину, заявляють у ФСБ.

Також там заявили, що організатором операції на Кримському мості нібито було Головне управління розвідки Міноборони України, його керівник Кирило Буданов, співробітники та агентура.

«За даними відомства, вибуховий пристрій закамуфлювали у рулони з поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою понад 22 тонни, на початку серпня відправили з порту Одеси до болгарської Русі. До переправки вантажу було залучено громадян України, Грузії та одного громадянина Вірменії», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, близько 6-ї ранку 8 жовтня на Керченському мосту, що пов'язує окупований Росією Крим з територією РФ, стався потужний вибух.

Національний антитерористичний комітет РФ заявив, що на Кримському мості стався підрив вантажного автомобіля.

Прогнозів щодо термінів відновлення Кримського мосту наразі немає. Президенту РФ Володимиру Путіну повідомили про пожежу на Кримському мості, він доручив створити урядову комісію.

Пізніше в РФ заявили, що слідство встановило дані вантажного автомобіля та його власника, який підірвав Кримський міст.

На думку радника голови Офісу Президента Михайла Подоляка, вибух на Кримському мосту свідчить про початок у Росії ери протистояння силовиків.

Він також повідомив, що вибух на Кримському мості могли організувати самі росіяни, а надзвичайна подія могла стати наслідком протистояння між ФСБ та військовими.

Дивитись повну версію