• середа

    18 вересня, 2024

  • 18.6°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.6° Слабкий дощ

блоги

  • Максим Коваль

    Максим Коваль

    Як повернути кошти, якщо ви дали в борг без застави?

    Типова ситуація склалась для громадянина, який надав в борг близько 80 000 долларов США  але не взяв заставу. В кредитора залишились лише розписки про отримання коштів в борг. Коли настав час повернення  першого траншу боргу, боржник не повернув його і через судовий процес ми стягнули кошти з боржника в примусовому порядку. В судовому процесі, як зазвичай, боржник з початку намагався довести, що кошти в борг не брав, потім доводив що це був удаваний правочин і в реальності була не передача коштів а якась інша господарська операція але все одне суд програв.   

  • Катерина Середа

    Катерина Середа

    Фейсбук, Телеграм, Інстаграм: як медіа Миколаєва працюють в соцмережах

    Основним трендом останніх років залишається те, що українці читають новини у соціальних мережах, адже це оперативні та швидкі джерела інформації.

  • Тарас Кремінь

    Тарас Кремінь

    Чин української мови зруйнує Карфаген пропаганди

    Від початку повномасштабного вторгнення світ розкрив очі на звірства оскаженілої росії.Масовані ракетні обстріли українських міст підштовхнули західних експертів проаналізувати не тільки нинішні реалії, але й заглибитись в ідеологічні аспекти розпочатої кремлем війни. Крім того, про злодіїв не тільки пишуть з маленької, - їх системно викидають на смітник історії та ведуть під руки до лави підсудних. Минулий тиждень був тому підтвердженням: виступ Президента України Володимира Зеленського на Радбезі ООН, “Рамштайн”, збільшення міжнародної підтримки та допомоги. А ще - Міжнародний суд ООН розпочинає розгляд позову України до рф про геноцид.

  • Катерина Середа

    Катерина Середа

    Моніторинг онлайн-медіа Миколаєва: без політичної джинси, але з неналежно маркованою рекламою

    У стрічках новин регіональних медіа Миколаївської області відсутня прихована політична реклама, проте трапляються випадки неналежно маркованої реклами, а також комерційна джинса.

  • Олег Деренюга

    Олег Деренюга

    Чим герб відрізняється від малюнка?

    Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич голова ОВА Віталій Кім та нардеп Олександр Гайду оголосили про намір провести конкурс нового герба Миколаєва.

  • Петро Мойсол

    Петро Мойсол

    РозУМне управління містом

    «Бюджет Миколаєва перевиконується на 800 млн грн - заявив на днях, мер Олександр Сенкевич. За його словами, така результативна динаміка, коштом податків з заробітних плат. «Це говорить про повернення в місто малого бізнесу. Це хороша динаміка. Згідно з міською програми, є плани виділити 200 млн грн на купівлю квартир військовим, тому що це буде справедливо».

  • Катерина Середа

    Катерина Середа

    ​​Незалежні медіа Миколаєва: інформування, контроль, розслідування

    Миколаївщина  відзначається активністю журналістської спільноти, яка намагається втримати медійний простір від впливу і зберегти об'єктивність та різноманітність інформації. У світлі нинішніх викликів і кризових обставин роль незалежних ЗМІ в Миколаївщині набуває особливого значення. Серед важливих фігур на медійній сцені Миколаєва особливе місце займають видання, які прагнуть забезпечити об'єктивне інформування, викликати діалог і впливати на громадську думку.

  • Станіслав Мартиросов

    Станіслав Мартиросов

    НАТО та території

    Вже другий тиждень в Україні обговорюють тему вступу в НАТО в обмін на відмову від частини своїх територій – ідею яку, начебто, запропонував натівський чиновник на конференції в Норвегії. Домінуючий лейтмотив українських коментарів від президента до пересічних українців – ніяких територіальних поступок, тільки кордони 1991 року, тільки перемога! 

  • Олег Деренюга

    Олег Деренюга

  • Юрій Степанець

    Юрій Степанець