• середа

    18 вересня, 2024

  • 18.8°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.8° Слабкий дощ

Скорочення поліклінік у Миколаєві: логіка вийшла з чату

2015 рік:

Депутати вмовляють міськздрав Миколаєва не витрачати мільйони на ремонт та будівництво амбулаторій, де людям надають звичайну мінімальну медичну послугу: обробити рану, поміряти тиск. Вимагають використовувати ці гроші на обладнання великих лікарень новим діагностичним обладнанням. Міськздоров'я прикриваючись «медреформою» продовжує витрачати мільйони на ремонти та будівництво кабінетів.

2024 рік:

Міськздоров'я Миколаєва заявляє, що 7 центрів первинної допомоги — це багато і МОЗ рекомендує скоротити їх.

Логіка вийшла з чату.

Натомість будівельні компанії задоволені. Заробили на ремонті будівель, які наразі виявилися непотрібними. Та й головлікарі та міськздрав теж, підозрюю, задоволені.

Але ось з'явилася реакція мера. Олександр Сенкевич каже, що скорочують лише на папері. «Буде скорочено адміністративний персонал. Це дасть Миколаєву економію бюджетних коштів на зарплату адміністративного персоналу», - сказав Олександр Сенкевич.

Олександре Федоровичу, чи правильно я розумію, що заробітні плати персоналу лікарень забезпечуються насамперед НСЗУ (Національною службою здоров'я)?

Якщо зарплату адмінперсоналу платить не бюджет Миколаєва, а НСЗУ, як виникне обіцяна вами економія після звільнення співробітників лікарень?

Щобільше, бюджет Миколаєва у такому разі втратить ПДФО (податок із зарплат), а місто – співробітника, робоче місце.

Де ж тоді економія?

Ми втратимо людей, медиків чи навіть адмінперсонал.

Ми втратимо їхні податки.

Де ми здобуваємо?

В чому сенс?

Вибачте за дилетантство.