• середа

    18 вересня, 2024

  • 18.6°
    Слабкий дощ

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.6° Слабкий дощ

блоги

  • Станіслав Мартиросов

    Станіслав Мартиросов

    Хто більше?

    Київській міській голова Віталій Кличко анонсує збільшення допомоги військовим з бюджету Києва з 1 до 5 мільярдів гривень, міській голова Дніпра розповідає про те, що всю свою зарплату з моменту початку повномасштабного вторгнення переводить на користь військовим, а під час крайньої сесій миколаївської міської ради стало відомо, що на потреби військових цього року з бюджету міста спрямовано понад 600 мільйонів гривень. Складається враження, що місцеві влади почали змагання хто більше дасть грошей зі своїх бюджетів армії. Центральна влада наполегливо радить місцевій витрачати не менше 10% від загальної кількості своїх коштів. 

  • Катерина Середа

    Катерина Середа

    Топові телеграм-канали Миколаєва: медіа, Кім, анонімні

    Список найпопулярніших телеграм-каналів Миколаєва очолив анонімний «Николаевский Ванёк», кількість підписників якого перевищила позначку в один мільйон. Другим у рейтингу став офіційний телеграм-канал голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма з 647,3 тисячами підписників. Загалом у п’ятірку топових потрапив лише один телеграм-канал місцевого медіа — видання «Преступности.НЕТ» зі 100 тисячами підписників.

  • Ігор Копитін

    Ігор Копитін

    Чому реформа "Укроборонпрому" має "злетіти"

    Оборонно-промисловий комплекс України в умовах війни з РФ має реальний шанс вийти з "тіні" радянського пережитку та стати конкурентним на міжнародному рівні. 

  • Станіслав Мартиросов

    Станіслав Мартиросов

    Імператор без гріха

    Нещодавнє затримання та арешт військового злочинця Ігоря Стрілкова-Гіркіна, його звинувачують у екстремізмі, є подією знаковою. Вона, якщо використовувати аналогію зі світу фізики, свідчить про перехід Росії на новий енергетичний рівень.

  • Тарас Кремінь

    Тарас Кремінь

    Путін давно програв, бо недооцінив українську ідентичність

    На всіх міжнародних дипломатичних майданчиках Україна - в центрі уваги. Світові лідери продовжують тиск на країну-терористку та її очільника. Скажімо, Нова Зеландія оголосила про новий транш із 23 санкцій щодо незаконного та невиправданого нападу путіна на Україну. А Сполучені Штати Америки запровадили чергові обмеження проти рф. При цьому Держдеп США зазначив, що їх мета - притягнути до відповідальності винних у війні та зменшити можливості росії.

  • Максим Гардус

    Максим Гардус

    Список компаній, які залишилися на російському ринку, ще й досі досить великий

    Обговорили з Громадське радіо вихід Schlumberger з Росії, ефективність санкцій та повзучу націоналізацію Carlsberg та Danon.

  • Катерина Середа

    Катерина Середа

    Підтоплення на Миколаївщині після підриву ГЕС — основна тема новин місцевих медіа

    Основною темою новин миколаївських онлайн-медіа через тиждень після підриву дамби Каховської ГЕС залишаються екологічні наслідки катастрофи та підтоплення в Миколаївській області. 

  • Вячеслав Головченко

    Вячеслав Головченко

    Позбавитись монополії енергопостачання - надзавдання українських громад

    Війна довела що питання енергопостачання - такі самі  безпекові, як і бомбосховища та запаси питної води. Але українцям не вистачає європейського досвіду створення енергоринку. Мало хороший дизайн енергоринку створити на папері, вкрай важливо прокомунікувати зі всіма учасниками та  налагодити дієву співпрацю. А з цим - складно.

  • Катерина Середа

    Катерина Середа

    Яка ситуація з доступом до інформації у Миколаєві

    З початком повномасштабної війни миколаївські медіа, які до 24 лютого 2022 року, в першу чергу, займались контролем роботи місцевої влади, зосередили свою увагу на фіксації воєнних злочинів РФ та наслідків майже щоденних обстрілів міста. Звичайно, що питання роботи влади, використання бюджетних коштів, можливої корупції тощо - відійшли на другий план. Влада максимально зменшила обсяги публічної інформації, яку публікують на своїх офіційних сайтах, помітно поменшало публічних заходів та можливостей для спілкування місцевих медіа з представниками влади Миколаєва та області.

  • Катерина Середа

    Катерина Середа

    98% новин миколаївських медіа — з надійними джерелами інформації

    Онлайн-медіа Миколаєва загалом майже не публікують новини із сумнівних джерел, або таких, що себе скомпроментували. Лише у 2,3% публікацій медійники посилаються на ненадійні джерела.