• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.6° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Сміттєві «сюрпризи», зухвалий Кормишкін та заочна розмова Путіна з Зеленським

Чимало миколаївців скористалися так званими «довгими вихідними» наприкінці квітня – на початку травня та поїхали собі відпочивати. Хтось – на беріг Південного Бугу, хтось – на беріг Середземного моря, а хтось – і ще подалі. Здавалось – події на Миколаївщині мають зупинитися. Але життя воно таке – на наші свята та відпуски мало звертає уваги та триває собі, завжди «даруючи» нам сюрпризи і дуже часто - неприємні. Так було і цього тижня.

1 травня на комунальному об’єкті – полігоні твердих побутових відходів, простіше кажучи, на міському звалищі сталася трагедія – там загинула 9-ти річна дитина. Хлопчик був з дорослими, які займаються там тим, що шукають вторинну сировину у смітті. Що конкретно сталося – остаточно невідомо, але дитина померла. Поліція відкрила провадження за фактом загибелі неповнолітнього.

Для когось – нещасливий випадок, трагедія. А для когось – ще одна нагода нагадати про себе, та атакувати міського голову та чиновників, які не подобаються із черговою порцією критики. Щойно стало відомо про подію, як відеозвернення з цього приводу записав лідер опозиціонерів у міській раді Ігор Дятлов, загальний зміст якого – доколє буде безлад у департаменті ЖКГ. Його заклик підхопили колеги по фракції – від них посипались звинувачення на мера, профільного заступника Юрія Степанця, керівника департаменту ЖКГ та директора «Миколаївкомунтранса». Останнього, до речі, мер на час розслідування відсторонив від посади. 

Сам міській голова прокоментував подію в тому ключі, що несанкціоноване проникнення на сміттєзвалище людей, які, скажімо так, заробляють на цьому – справа давня а охороняти звалище від них – справа, яка коштує мільйони гривень з бюджету і неодмінно відіб’ється на розмірі тарифу.

Очевидно, що міське сміттєзвалище – це проблема не тільки міста, а й ще сусідніх з ним сіл Миколаївського району. На відео, яке було знято ще минулого року добре видно, що, як їх прийнято зараз називати, особи ромської національності, оселилися поруч, влаштували там таке собі наметове містечко, та, фактично, приватизували це, як виявляється, хлібне місце. Звичайно, загибель дитини – подія не пересічна і хтось має за це відповісти. Зазвичай, за неповнолітніми мають слідкувати їх батьки, вони, здебільшого і відповідають, особливо, коли діти знаходяться під їх безпосереднім наглядом. А як стало відомо, у цьому конкретному випадку мати дитини рішенням суду була позбавлена батьківських прав. Прав була позбавлена, а дитини – ні. Це вже зовсім інша проблема. Але ж, - який чудовий привід для опозиції попіарітися, вимагати переформувати виконком, перерозподілити бюджет та видати чергову порцію критики – має вона підґрунтя – чи ні – не має значення. Хоча з одним слід погодитися – на полігоні ТПО раніше ладу було більше, і такі трагічні випадки не мають повторюватися.

Голова фракції «Наш Край» у Миколаївській обласній раді Юрій Кормишкін виступив з неочікуваною, сміливою, я би сказав, - зухвалою вимогою! Він вимагає від голови Миколаївської обласної державної адміністрації звіту перед обласною радою. Олексій Савченко, нагадаю, ще 21 квітня оголосив про свій намір піти у відставку. «Фракція партії «Наш край» в обласній раді вимагає від голови державної адміністрації Олексія Савченка, перед складанням повноважень, відзвітувати перед депутатами обласної ради та жителями регіону про результати своєї роботи на посаді очільника Миколаївської області, під час сесії Миколаївської обласної ради, яка, попередньо, відбудеться 16 травня 2019 року» - кінець цитати. Ще раз, звертаю увагу на сміливість та зухвалість Юрія Анатолійовича! Вимагати звіту саме тоді, коли Савченко збирається піти. Не тоді, коли цього вимагали інші депутати, не тоді, коли відбувалися трабли із аеропортом, ні – саме зараз. Єдине питання – навіщо? І кому це зараз потрібно? І що, таким чином демонструє партія «Наш край» і особисто Юрій Кормишкін? Особисто я – не розумію.

Президент Петро Порошенко повідомив про те, що домовився про зустріч із переможцем президентських виборів. Мета зустрічі – виробити єдину позицію щодо чергового наступу Путіна на Україну. Нагадаю, що нещодавно президент Росії видав указ, згідно якого окремі категорії українських громадян можуть отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою і стосується це, перед усім, тих українців, які проживають в окупованих районах Донецької та Луганської області. Міжнародні спостерігачі вже назвали такі дії Росії повзучою анексією. А новообраний президент, тим часом, зустрічається з керівниками релігійних українських та релігійних в Україні організацій та робить досить різкі заяви. Наприклад, на міркування Путіна про те, спільне громадянство росіян та українців, він відповів, не особисто, а через фейсбук, наступне: «Довго думав стосовно «много общего» між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з «общего» у нас залишилося тільки одне – це державний кордон» - кінець цитати. І що Україна повинна повернути контроль за своїм кордоном і після того можна буде з Росією про щось говорити. Можливо, після таких заяв частину виборців Зеленського чекає вже скоре розчарування. Правда, в тому ж допису Володимир Олександрович дуже переймається тим, що на російському телебаченні виходить шоу за його участі, в якому він знявся вже давно. І не зрозуміло, що його зараз турбує більше – повзуча анексія Путіна, чи вихід його давнього шоу? 

За цим кланяюся. Зустрінемось!