• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.6° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Байдужі депутати, «дутий» PR Дятлова та чуйний до змін Кернес

Тиждень минув у марних спробах знайти вирішення проблеми міського сміттєзвалища. Нагадаю, 1 травня там, за нез’ясованих обставин загинула дитина. Ця трагічна подія привернула увагу до ситуації на звалищі – а там розквітає незаконне видобування вторинної сировини, толком не зрозуміло як вимірюється отримання сміття – у кубічних метрах чи у тонах і взагалі, - купа проблем. Депутати намагались з’ясувати ситуацію та знайти шляхи вирішення проблеми, але – не дуже вдало – на виїзне засідання комісії з питань житлово-комунального господарство у понеділок добралися тільки два з членів відповідної депутатської комісії напевно, дощ завадив, хоча журналістам він на заваді не став. А в середу не відбулось спільне засідання відразу трьох комісій миколаївської міської рада з тієї ж самої причини – більшість депутатів не з’явилась. 

Виходить, що більшості депутатів чи то байдужа до гострих проблем міста, чи то вони проблему сміття не вважають за проблему, чи у них не вистачає часу. Дуже часто можна чути від них, що, мовляв, депутатська діяльність – це громадське навантаження. Це не є для депутатів роботою і гроші вони за це не отримують. Формально – це правда. Але, також правда, те, що вини мають повноваження вирішувати проблеми, люди їх їм делегували – у нас представницька демократія – це по-перше. А, по-друге, ніхто насильно цих людей депутатами ставати не змушував. Отже, може нам, виборцям, наступного разу, коли будемо обирати, не обирати знову тих, кому зараз байдуже?

Чи добуде Вікторія Москаленко свій термін на посаді голови Миколаївської обласної ради до кінця каденції ради цього скликання? Саме таке питання мимоволі виникає, коли бачиш як розвиваються події навколо чергової сесії обласної ради, яка призначена на 16 травня. Відразу ж кілька депутатів облради звинуватили Вікторію Вікторівну у порушені норм регламенту та законодавства. У тому, що питання змін до бюджету області, які планується проголосувати на сесії вчасно ніхто з депутатів не бачив. Зрештою – у поганій організації роботи та почали вимагати на сесії від неї та голови облдержадміністрації звіту. Голова обласної ради вже традиційно всі звинувачення відкидає, а, щодо того, що неможливо ознайомитися із проектами рішень, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» то це, виявляється, чи депутати з журналістами не туди дивились, чи розробники недопрацювали. Ну, тобто, в чому тут роль керівництва обласної ради та самої ради, крім безумовного погодження зі всім, що пропонує адміністрація, – взагалі невідомо. Наостанок у справу вступила важка артилерія – народний депутат Вадим Підберезняк на своїй сторінці у Фейсбук повідомив наступне – початок цитати: «Голова обласної ради Вікторія Москаленко вкотре зловживає службовим становищем, владою та підробляє документи! В зв’язку з чим звернувся до правоохоронних органів із заявою про вчинення злочину! Вважаю що це не поодинокий випадок даної особи!» - кінець цитати. Саме так, не голови обласної ради, не Вікторії Москаленко, а – «даної особи». А в його заяві йдеться про те, що Вікторія Вікторівна, начебто, підписала розпорядження про скликання сесії заднім числом. 

Чим все це закінчиться и чи добуде Вікторія Москаленко свій термін на посаді голови Миколаївської обласної ради до кінця каденції ради цього скликання – побачимо. Одне можна точно сказати – у зв’язку із зміною верховної влади у країні і не тільки – спокій їй буде лише снитися.

9 травня у Миколаєві сталася, як на мене, чи то курьозна, чи то дурна, чи просто не зрозуміла подія. Ось, чесне слово – я не знаю, як оцінювати те, що одні зробили а інші побачили в цей день. Команда Ігоря Дятлова масово роздавала миколаївцям надувні кульки із його прізвищем та слоганом «За розвиток, за мир» на них. І ці кульки масово опинилось на меморіалі ольшанців. Фото з цим дійством миттєво стали предметом обговорення у соціальних мережах.

 Скажімо так – піар для політика – справа звична та необхідна. Питання в іншому – що наступного разу Ігор Сергійович використає для нагадування про себе у такий «надувний спосіб» - жертв Холохосту, Голодомору? І де у нього та у його команди межа?

Ну, а чимала кількість учасників акції «Бессмертный полк» у Миколаєві свідчить лише про одне – для когось цілком свідомо колишня совєтська та нинішня російська ідентичність була та лишилась актуальною. А української вони не бажають з тих чи інших причин. Добре, що хоч портретів Захарченка, Гіві та Мотороли не несли. А мешканці Харкова з подачі міського голови Кернеса дуже швидко зібрали необхідну кількість голосів під електронною петицією для зворотного перейменування вулиці Григоренка на вулицю Жукова та знесення намету в якому збирається допомога українським військовим з центральної площі міста, бо, виявляється, у нас новий президент вже закінчує війну і нащо про оту війну нагадувати? Реванш, капітуляція – питали ви прихильників нового президента? Ні, ніякого реваншу, ніякої капітуляції – відповідали вони. Ось, тільки, Геннадій Адольфович відрізняється чудовим політичним чуттям і на зміни політичної погоди реагує миттєво – всім про це відомо. Схоже, на нас на всіх чекають чималі і дуже неочікувані зміни. З чим всіх нас і поздоровляю! То ли еще будет!