• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Подякуємо Володимиру Володимировичу за Володимира Олександровича

Вітаємо всіх президентів та всі сосни!

Не знаю, як ви, а мені все більше здається, що ми мандруємо на машині часу. Відчуття таке, що з кожним новим святкуванням Дня Незалежності часів Володимира Зеленського країна повертається до часів Петра Порошенка. Судить самі. Якщо передивитися кадри військового параду у 2018 році, а це був найбільший парад часів п’ятого президента, то там можна побачити крокуючих Хрещатиком поляків, американців та інших натовців, танки та іншу техніку. Якщо передивитися кадри військового параду 2021 року, там знову можна побачити крокуючих Хрещатиком поляків, американців та інших натовців, знову танки, та знову – військову техніку. 

І це при тому, що лише рік тому Володимир Олександрович називав військовим парад нічим іншим, як атракціоном для киян та гостей столиці. І риторика Зеленського за останні три роки дуже сильно змінилася. Якщо фактичним його гаслом передвиборчої кампанії було сумнозвісне «просто пєрестать стрілять» та «сойтісь десь посєрєдінє», то зараз він говорить про нарощування військової міці України, як про цілком належну річ.

Погодьтеся, коли говориш про нові танки, корвети та ракети – це зовсім не миротворча риторика про «перєстать стрєлять» та «сойтісь посєрєдінє» - це войовничий наратив. Парад військ – це демонстрація сили та, хочеться вірити, рішучості цю силу застосувати. А запрошення та прийом Вселенського Патріарха – це ще той подразник для росіян і такого не було за Порошенка! І, хоча, ще багато чого із трирічної давнини Володимир Олександрович вперто повторює, як – то бажання зустрітися з Путіним, попри зневагу до нього останнього, дещо в діях змінилося. В тому числі, визнання того, що війну з Росією не можна просто так закінчити, якщо це, звичайно, не повна капітуляція на російських умовах. У зв’язку з цим в мене питання: У 2019 році Зеленський щиро не розумів про що казав, чи свідомо брехав? І друге питання: Коли Володимир Олександрович вибачиться перед українцями та політиками, яких він оббрехав, звинувативши у тому, що вони не хотіли закінчення війни? Розумію, що питання мої риторичні, але не втомлюся їх повторювати, бо вони правильні. А ще, хочеться подякувати Володимиру Володимировичу Путіну, за те, що його одержимість ідеєю відновлення імперії з будь якого невігласа на посаді українського президента робить лютого українського націоналіста. 

А в Миколаєві святкування 30-ти річчя Незалежності відбулись своєю чередою. Серед святкових заходів – підняття найбільшого в області державного прапора – добре, що ніщо не впало та жоден лексус не постраждав, масштабний автопробіг, Марш Єднання та святковий концерт на Соборній площі – вся, як належить на день народження. І все це – на тлі багаточисленних скарг містян на погану якість водопровідної води та результатів перевірки Державної Аудиторської служби управлінь та департаментів виконавчих органів Міськвиконкому. Кажуть, там дуже цікаве є. Багато порушень та незрозумілих витрат бюджетних коштів. Хотілось би почути пояснення від міських чиновників.

А тим часом в Афганістані відбувається ескалація насилля. В Кабулі сталося декілька терористичних атак, внаслідок яких загинуло понад сотня афганців та понад десяток американських військових, відповідальність за них взяла на себе організація Ісламська держава Іраку та Леванту (ІДІЛ). І чим далі – тим ситуація буде гірше і невідомо, чи не спровокує вона міжнародну кризу, гіршу, за сирійську. Бо Росія не втратить шансу посилити свій вплив в цьому регіоні та послабити Європу та Сполучені Штати. Нам всім слід чекати на захопливі часи.

За цим кланяюся – побачимось.