• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Мінлива хмарність

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Повернення Леніна

Вітаю всіх українців та друзів України!

Сьогодні пропоную вам поговорити про важливі змісти та тенденції.

На захоплених територіях російські окупанти відновлюють пам’ятники Леніну. Так, повідомляється про відновлення пам’ятнику вождю всіх трудящих у Новій Каховці. Таке саме відбувається і в інших містах. І ви знаєте, це дуже дивно. Путін вже давно стверджував, що саме більшовики на чолі із Леніним фактично «створили» Україну у її міжнародно визнаних кордонах, подарувавши їй землі, «с ісконно рускім насєлєнієм». Чому же тоді відновлюються пам’ятники цій людині, яка так несправедливо вчинила по відношенню до Росії?

Просто сто років тому більшовістська Росія окопувала Україну. Але українці тоді чинили опір. І задля того, щоби легше було цей опір здолати, росіяни взяли на озброєння популярну тоді комуністичну ідею – ми воюємо не з простими українцями, а з панами, буржуями та куркулями. І визнали право націй на самовизначення. Тому і було проголошено радянську Україну. І значна частина простих і не простих українців повірили в цю брехню і не стали чинити опір. 

Чи варто нагадувати, що більшість тих українців, які повірили в те, що можна зберегти українське, національне, у новій комуністичній імперії були знищені, коли росіяни вирішили що можна не заграватися із націоналістами, тобто, з українцями?

Саме тому Ленін для росіян – це людина, завдяки якій їм вдалось відновити свою імперію, яка сто років тому майже розвалилася. Його пам’ятники в Україні – це такий самий маркер і знак імперії, як орли римських легіонів в Галії. Гадаю, що зараз ні у кого немає сумнівів, чому цих пам’ятників не мало і не має бути на українській землі.

Українській бюджет має величезні проблеми із наповненням. Внаслідок війни, до 40% і більше українців лишилися без роботи, зараз ситуація трохи покращується, але дуже повільно. Через блокаду чорноморських портів український експорт обвалився наполовину. Значна кількість бізнесів зупинилась через бойові дії. Очікується, що у квітні до бюджету вдасться зібрати не більше половини плану. В той же час, військові витрати виросли в рази. Зараз на оборону та безпеку Україна витрачає за місяць стільки, скільки витрачала до того за рік. Отже – за такої ситуації, зрозуміло, що всі інші соціальні видатки під загрозою. Український уряд вже оцінив нестачу у 15 мільярдів доларів на найближчі три місяці. І покрити цей дефіцит можливо лише за допомогою міжнародних донорів. Схоже, що вони це розуміють і готуються це зробити. Єдине, що механізм такої допомоги ще не розроблений, і все це потребує часу. Але, схоже, Україна отримає все, що потрібно. Бо цивілізований світ розуміє всю загрозу путінської Росії і необхідність її поразки.

До речі, візит Анджеліни Джолі до українського Львова, яка не тільки є відомою акторкою, а ще й послом доброї волі ООН, наявно демонструє, на чиєму боці всі симпатії та допомога цивілізованого світу і хто є Мордором сучасності.

Українці та друзі України – якщо ви мене бачите і чуте – ви живі. Залишайтеся і надалі такими.

За цим кланяюся – побачимось!