• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 18°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18° Ясне небо

На соцзахист у Миколаєві 2022 року витратили близько ₴900 млн — бюджет скоротився на 20%

У 2022 році внаслідок війни в Миколаєві скоротилося забезпечення допомоги вразливим категоріям населення — в місті фінансували тільки основні програми.

Про це розповів директор Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко під час брифінгу, пишуть «НикВести».

За його словами, за 2022 рік Департамент виконав бюджет на загальну суму 924 мільйони гривень.

– Якщо зрівняти з бюджетом 2021 року, то державний, місцевий і наша частка обласного бюджету зменшилася в середньому на 20% з певних об’єктивних причин. Зменшилося фінансування, тому що більшість підприємств нашого міста були розбиті й вони не працювали. Але основна частка бюджету – це державний бюджет, він складав 82%, – сказав Сергій Василенко.

Зазначалося, що державні виплати здійснювалися різним категоріям населення – субсидії, пільги та інше. Частка місцевого бюджету склала 17%.

– У нас в Департаменті ми нараховуємо таких 17 виплат.  Хочу зазначити те, що незважаючи на війну та тяжкі обставини, у нас не було ні одного місяця «зриву» по тим чи іншим державним виплатам для містян міста Миколаєва. Частка місцевого бюджету склала 17%. В цілому, він був зменшений по ряду програм, але основні виплати, що стосуються пільгових категорій залишилися, ми їх виплачували щомісячно, – зауважив директор Департаменту праці та соціального захисту населення.

За словами Сергія Василенка, виняток – субсидії. Оскільки їх виплати з 1 грудня були передані на пенсійний фонд Миколаєва.

– Що стосується виплат по обласному бюджету, вони всі були здійснені своєчасно, і кошти були виплачені всім пільговим категоріям, які були в цьому обласному бюджеті. По ряду програм місцевий бюджет був зменшений. У нас не виплачувалася матеріальна допомога містянам. Ми виплачували тільки матеріальну допомогу тим, в кого загинули рідні в місті Миколаєві протягом війни. У нас не було фінансування по проєктах громадських організацій, не було фінансування по реабілітації дітей з інвалідністю. З місцевих програм по реабілітації АТО, ООС, військовослужбовців чи тих, хто звільнився. Але ті основні програми, які були профінансовані, вони всі були своєчасно виплачені, – резюмував він.

Нагадаємо, в Департаменті соціального захисту розповіли про ситуацію з ВПО в місті, за рік війни Миколаїв прийняв близько 200 тисяч переселенців.

Читайте також: