• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14° Ясне небо

«‎Хочу вчитися без страху, що у школу влучать рашисти»‎: учням миколаївського ліцею потрібне укриття

Учні ліцею № 55 у Миколаєві хочуть навчатися очно, однак для цього у школі необхідно побудувати укриття.

Школярки Дар'я Журавель та Валерія Голікова розповіли, чому для них важливе офлайн-навчання у школі.

Дар'я Журавель перейшла у 11 клас. За її словами, онлайн-навчання у її ліцеї на високому рівні.

«Щодня проводяться онлайн-уроки за таким же графіком як і у школі, але все одно для мене це більш самостійна форма навчання», — каже школярка.

Дар'я переконана, що очне навчання є більш зручним та якісним, ніж дистанційне.

«Коли ти дивишся в екран комп’ютера – це одна справа, а коли вчитель перед тобою і ти сконцентрований – зовсім інша. Адже протягом дня я знаходжусь вдома і іноді стає складно навчатися у місці, де відпочиваєш», — розповідає Даша.

Учениця також зазначає, що іноді бувають перебої з інтернетом, що робить навчання неможливим.

«Попереду в мене 11 клас. Я відчуваю, що буде складно осилити все це онлайн. Тож укриття і справді допомогло б учням нашого ліцею здобувати знання якісніше і повернуло б учням живе спілкування, якого зараз так мало», — говорить Даша.

Валерія Голікова переходить з 1 вересня до 9 класу. Вона каже, що з початку повномасштабного вторгнення багато її однокласників та вчителів були вимушені покинути Миколаїв.

Однак через місяць після початку великої війни її школа почала дистанційне навчання.

«Під час такого формату навчання я стикнулась з багатьма проблемами. Я не розуміла матеріал, який викладали вчителі онлайн. Після закінчення уроків я не сідала робити домашні завдання, бо окрім уроків вчителі ще давали матеріали для самостійного опрацьовування. Весь цей процес займав багато часу», — розповідає дівчинка.

Під час навчання Валерія мала великі проблеми зі світлом. Його могло не бути кілька діб, а потім вмикали лише на декілька годин. Протягом цього часу дівчинці треба було робити всі уроки.

Окрім шкільної програми у Валерії були додаткові уроки, які також проходили онлайн. Дівчинка дуже сильно стомлювалась, у неї часто боліла голова та було мало часу на відпочинок.

«В комп'ютері щодня я проводила не менше 8-10 годин. Це важке навчання. Зважаючи на всі ці недоліки я зрозуміла, що офлайн режим є набагато кращим», — каже вона.

Валерія сумує за звичайною школою, хоче навчатись як раніше.

«На жаль, без укриття ми не зможемо це зробити. Я з нетерпінням чекаю, коли його збудують, бо хочу навчатись безпечно, без страху того, що в будь-який момент рашисти можуть влучити в мою школу, і ми з учнями не зможемо уникнути небезпеки, але з укриттям це стає можливо», — говорить Валерія.

Нагадаємо, щоб дати змогу 3 тисячам миколаївських дітей відновити очне навчання, ви можете підтримати збір коштів на укриття ліцею №55, який організувала «Українська правда» спільно з фондом savED.

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/9n5fV5yaRX

Номер картки банки:

5375 4112 0721 7238

Додаткове посилання на збір:

https://pay.fondy.eu/s/6HgD

Автор: Яна Осадча

Джерело: «Українська правда»

Читайте також: