• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

На Рівненщині викрили працівника військкомату, який постачав наркотики своєму керівнику

Начальника структурного підрозділу Рівненського районного військкомату викрили на систематичному постачанні своєму керівнику наркотиків. У липні в керівника Рівненського районного ТЦК знайшли 8 пакетів з амфетаміном під час розслідування справи про побиття військового битою.

Про це повідомляють Державне бюро розслідувань та Спеціалізована прокуратурау сфері оборони Західного регіону.

Під час розслідування правоохоронці виявили, що керівник районного ТЦК мав свого «дилера» з-поміж підлеглих військовослужбовців. Ним виявися 39-річний майор, тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи Рівненського районного ТЦК.

Посадовець систематично привозив різні дози амфетаміну керівнику, а в окремих випадках залишав «закладки». Так, слідство встановило, що він розфасував наркотики у полімерний zip-пакет, помістив до упаковки від серветок, заховав у бампері автомобіля співмешканки свого шефа та прозвітував про це через месенджер. Після цього, районний військком вказав координати «закладки» своїй співмешканці, яка і забрала товар в обумовленому місці.

За даними слідства, гроші за психотропи підлеглий не отримував, а лише намагався таким чином догодити шефу, в майбутньому розраховуючи на прихильність, службові привілеї та можливе просування по кар’єрній драбині.

Щоб приховати свою діяльність у розмовах та повідомленнях чоловіки шифрувалися: називали наркотики «білою міткою», а один одного — за вигаданими кличками.

Наразі начальнику структурного підрозділу Рівненського районного військкомату оголосили про підозру у незаконному придбанні та збуті психотропних речовин у великих розмірах, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція цієї статті передбачає до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ДБР розслідує уже 112 проваджень щодо посадовцівтериторіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, 15 обвинувальних актів вже пішли до суду.

Нагадаємо, у військовій частині на Миколаївщині одразу після прибуття помер мобілізований мешканець селища Ширяєво Одеської області. Чоловік хворів на епілепсію.

Читайте також: