• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Палата представників розгляне допомогу Україні та Ізраїлю окремо, — новий спікер Джонсон

Палата представників Конгресу США таки розгляне нову військову допомогу для України та Ізраїлю як окремі заходи.

Про це заявив новопризначений спікер Палати представників  Майк Джонсон.

«Наш консенсус серед республіканців Палати представників полягає в тому, що нам потрібно розділити ці питання на дві частини», — сказав спікер Майк Джонсон.

Як повідомили 20 жовтня у Білому домі, Джо Байден запросив у Конгресу 106 мільярдів доларів на допомогу Ізраїлю та Україні, а також на зміцнення оборонно-промислового комплексу. З цієї суми 61,3 мільярда доларів пропонується виділити на постачання Україні, 14,3 мільярда доларів — Ізраїлю.

«Ізраїль — це окреме питання. Але ось що відрізняє республіканців Палати представників від іншої команди. Ми збираємося знайти компенсацію в бюджеті. Ми не просто друкуємо гроші для відправки за кордон. Щоб зробити це, ми збираємося профінансувати скорочення в інших місцях», — сказав Майк Джонсон.

Він додав, що республіканці Палати представників запропонують Ізраїлю пакет на суму 14,5 мільйонів доларів, що трохи більше, ніж просила адміністрація Байдена.

Раніше повідомлялося, що в Палаті представників кількість противників фінансування допомоги Україні вже почала складати більш ніж половину конференції Республіканської партії.

Раніше повідомлялося, що конгресу Сполучених Штатів Америки необхідно затвердити додаткове фінансування для того, щоб США могли одночасно надавати допомогу як Україні, так і Ізраїлю.

 

Читайте також: