• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Уряд затвердив проведення оборонних закупівель через Prozorro

Кабінет Міністрів підтримав постанову Міністерства економіки, яка дозволяє проводити оборонні закупівлі через систему Prozorro. 

Про це повідомляється на сайті Урядового кварталу. 

Нововведення покликане забезпечити баланс між ефективністю і прозорістю незбройних закупівель для потреб оборони та захистом інформації, критично важливої для безпеки країни.

«Сьогодні Уряд ухвалив дуже важливе рішення, покликане посилити прозорість в оборонних закупівлях, забезпечити наш оборонний сектор якісними товарами та послугами за конкурентними цінами», — зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона додала, що до роботи з підготовки документу були залучені всі дотичні сторони — міністерства економіки, оборони, цифрової трансформації, інші міністерства та відомства, громадські та галузеві організації, українські виробники. 

Рішення запроваджує нові інструменти закупівель у системі Prozorro та пропонує нові можливості для учасників. 

«Водночас ми підтримуємо можливості та інструменти для контролю за процедурами з боку громадськості та зберігаємо жорсткі запобіжники проти корупційних зловживань. При цьому рішення дозволяє забезпечити на високому рівні захист чутливої інформації, а отже безпеку як виробників, так і захисників, що є ключовою умовою», — додала міністерка. 

Як працюватиме система?

Замовник, який хоче придбати дрон, виставляє на Prozorro оголошення-рамку з описом необхідного безпілотника. У цій рамці реєструються продавці, а потім вони отримують інформацію про строки, місце доставки та інші дані, необхідні для закупівлі. Далі буде аукціон, а переможе продавець, який надасть найвигіднішу пропозицію.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України після доопрацювання вніс до Верховної Ради законопроєкт №10449, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. 

Читайте також: