• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

Італійський кореспондент Маттіа Сорбі був поранений на окупованій Херсонщині, – Стратком

Військовий репортер з італійського телеканалу RAI Маттіа Сорбі отримав поранення на території Херсонської області, яку контролюють окупанти. Російська пропаганда вже використовує цей випадок для звинувачень України.

Про цю історію розповіли у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Не дивлячись на попередження українських джерел, наприкінці серпня воєнкор з Миколаєва поїхав у бік окупованого Херсону через села, у яких відбувалися важкі бої.

Український фіксер відмовився їхати через небезпечну зону, військові ЗСУ також не супроводжували необачливого журналіста.

— Чому Сорбі вирішив перетнути лінію бойового зіткнення, без узгодження і у невстановленому місці, — невідомо. Разом з тим, Маттіа Сорбі раніше працював воєнкором телеканалу російського міноборони «звєзда». Зокрема, просував пропаганду про донецький аеропорт в 2014-му. Можемо припустити, що Сорбі мав попередні домовленості з російськими військовими, які окупували Херсон. Маттіа Сорбі відомий в Італії як гомофоб, противник біженців і пропагандист сумнівних ідеологій, — припустили у Страткомі.

Вчора повідомлялося, що журналіст з Італії Маттіа Сорбі, який спеціалізувався на військовій тематиці, зник на півдні України, коли планував рухатися до села Олександрівка в Херсонській області.

Читайте також: