• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.7°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.7° Похмуро

На Миколаївщині молодик напідпитку насмерть збив працівника Нацпарку — його відпустили та не позбавили прав

Олександр Компанієць

8 жовтня у селі Мигія Первомайського району Миколаївської області молодик у стані алкогольного оп’яніння на автомобілі насмерть збив чоловіка. Але суд відпустив його під заставу та не позбавив водійських прав.

Загиблим виявився співробітник Національного природного парку «Бузький Гард» Олександр Компанієць.

«Це сталося 8 жовтня у темну пору доби на пішохідному переході в с. Мигія Первомайського району, Миколаївської області. Попередньо досудовим слідством встановлено факт алкогольного сп'яніння водія. Вміст алкоголю в крові молодика, якому орієнтовно 23 - 28 років, становив більше 1,5 проміле (середній ступінь сп'яніння) при дозволених в Україні не більше 0,2 проміле. Дивно, коли в країні війна, молодий чоловік дозволяє собі святкування з вживанням алкоголю та з подальшим керуванням автомобіля в такому стані. Також нещодавно стало відомо, що суддя Миколаївського суду відпустив вбивцю під заставу. Сума застави, яку визначив суд становить трохи більше 200 тис. грн. Хоча прокуратура просила взяти підозрюваного під варту. Що ми має у підсумку, що суд життя особи оцінив у 200 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні на сторінці Нацпарку у фейсбуці.

Суд навіть не обрав інший запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт, щоб запобігти новим трагедіям. Таким чином, на сьогодні чоловік вільний у пересуванні.

«За попередньою інформацією, цей чоловік неодноразово попадав у поле зору правоохоронних органів, порушував правила дорожнього руху, останнім із порушень було водіння автомобіля у стані алкогольного сп'яніння, але справу було закрито, тому що  суд не знайшов доказів його сп'яніння. На сьогоднішній день дана особа не позбавлена водійських прав та має можливість безперешкодно керувати транспортним засобом. Навіть не хочеться уявляти до чого це може вчергове призвести. Закликаємо громадськість  та журналістів не дозволити цій людині уникнути законного покарання, бо основним правом людини є право на життя і ніхто не має права позбавляти її цього!», - повідомляє Нацпарк.

У загиблого залишилася мати-пенсіонерка

Читайте також: