• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 26.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 26.2° Ясне небо

У «Шахеді», який атакував вночі Миколаїв, знайшли деталі американського виробника

У двигуні дрону-камікадзе «Шахед», який вночі 18 липня влучив по об’єкту промисловості в Миколаєві, знайшли деталі американської фірми Tillotson.

Фото уламків дрону іранського виробництва опублікував телеграм-канал «Миколаївський Ваньок».

Tillotson — компанія, заснована у 1914 році в штаті Огайо, США. Вона спеціалізується на виготовлені малогабаритних двигунів. Наразі підприємство має потужності в Ірландії, США, Китаї та Аргентині.

На деталях двигуна дрону, запущеного вночі росіянами, є позначка, що його виготовили в Ірландії.

Після знахідки під постами на фейсбук-сторінці компанії почали залишати гнівні коментарі:

«Шановна компанія! «Made in Ireland» — одна з деталей «Шахеда», який вночі атакував Україну. Яке ж ви лайно! Гроші не пахнуть???».

«Ми будемо вимагати від ЄС внести вашу компанію в список санкцій, щоб вона більше не заробляла на крові українців».

«Ви, хлопці, розумієте, що ваші карбюратори використовуються на іранських дронах-смертниках, які використовуються для вбивства невинних мирних жителів?».

«Доброго ранку, виродки! Припиніть свій бізнес з іранськими терористами. Невже так важко контролювати кінцевий пункт призначення ваших карбюраторів?».

«Бажаю вам того ж, що відчуває український народ щовечора завдяки вам та іншим подібним до вас компаніям. Просто знайте, що ваші руки в крові. Вбивці».

Раніше у безпілотниках Shahed-136, проданих Іраном Росії, виявили двигун, заснований на німецькій технології, вкраденій майже 20 років тому. 

Також в одному з безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed-136, збитого восени 2022 року в Україні, були виявлені деталі, виготовлені щонайменше 13 різними компаніями зі США.

Усі зазначені компанії підкреслили, що засуджують будь-яке несанкціоноване використання їхньої продукції, зазначивши при цьому, що боротьба з перенаправленням і нецільовим використанням їхньої продукції є загальногалузевою проблемою, над вирішенням якої вони працюють.

Читайте також: