• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

На Миколаївщині судитимуть фермера, якого обвинувачують в допомозі окупантам: він зараз у розшуку

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 61-річного мешканця Баштанського району Миколаївської області за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації Баштанського району добровільно перейшов на бік ворога. Він передав у розпорядження окупаційній владі та військовослужбовцям РФ господарські споруди фермерського господарства, засновником та головою якого був, а також прилеглу земельну ділянку на території свого будинку для розміщення особового складу військових РФ, зберігання їх майна та транспортних засобів, у тому числі викрадених у місцевих мешканців.

Також він забезпечував окупантів продуктами харчування, водою, дровами та паливом, у зв’язку з чим мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно пересуватися та  продовжувати здійснювати свою підприємницьку діяльність.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося СБУ в Миколаївській області. Обвинувачений перебуває у розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині судитимуть організовану групу «гауляйтерів», які співпрацювали з росіянами під час окупації Горохівської громади Баштанського району.

Читайте також: