• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Генпрокуратура повідомила про підозру «заступниці обладміністрації» в окупованому Херсоні

Жительку Донецької області, яка в червні 2022 року погодилася увійти до російського керівництва окупованої Херсонської області, повідомили про підозру в колабораційний діяльності.

Про це Офіс генпрокурора України повідомив у Telegram.

У статусі так званого «заступника голови Херсонської військово-цивільної адміністрації» вона виконує функції в галузі цифровізації і соціальної політики, йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрювана також сприяла запуску російських радіостанцій та мобільних операторів, відкриттю нових відділень пенсійного фонду, пошти та центру зайнятості для залучення місцевого населення до роботи під прапором країни-агресора.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури її заочно повідомлено про підозру в колабораційний діяльності (частина 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, майно депутата Верховної Ради Олексія Ковальова, підозрюваного в державній зраді, перейшло в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Читайте також: