• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

МЗС просить Грузію віддати Саакашвілі Україні

МЗС України назвало психологічним і фізичним насильством дії грузинської вдали по відношенню до громадянина України Міхеіла Саакашвілі, закликало Грузію припинити ці тортури і передати засудженого Україні.

Про це повідомляє МЗС України.

«Закликаємо грузинську владу негайно припинити знущатися над Міхеілом Саакашвілі та передати його Україні. Не грайтеся із життям людини заради політичної помсти», — йдеться у повідомленні.

В МЗС додали, що грузинська влада діє «у найгірших традиціях НКВС СРСР», коли застосовує до Міхеіла Саакашвілі «психологічне та фізичне насильство, відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю».

У відомстві підкреслили, що грубе порушення прав людини щодо українського громадянина йде в розріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС і свідчить про згортання демократії в Грузії.

МЗС також закликало іноземні уряди та міжнародні організації стати публічно на захист Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомлялося, увечері 1 жовтня 2021 року влада Грузії заявила про затримання Міхеїла Саакашвілі в Тбілісі. Вранці цього дня Саакашвілі повідомив про своє повернення до Грузії, незважаючи на те, що проти нього у цій країні відкрито кримінальні справи.

Сам Міхеїл Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політичним ув'язненим. Також він написав листа з в'язниці, в якому стверджує, що знав, що його заарештують «за сфабрикованими вироками, винесеними за наказом президента РФ Володимира Путіна».

Читайте також: