• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.3°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.3° Ясне небо

Президент США Байден таки приїхав до Києва

У понеділок, 20 лютого, столицю України з офіційним візитом відвідує президент США Джо Байден. 

Він нає намір оголосити про чергове постачання критично важливого обладнання, у тому числі артилерійських боєприпасів, протитанкових систем та радарів спостереження за повітряним простором, повідомили президент України Володимир Зеленський та сам Джо Байден у твітері.

«УП» опублікувала фотографію Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського на Михайлівській площі у Києві. Відзначається, що вони вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Тим часом по всій території країни оголошено повітряну тривогу.

У Білорусі зафіксовано зліт винищувача Міг-31 К, який може нести гіперзвукову ракету «Кинджал».

Об 11:27 з аеродрому «Барановичі» злетів винищувач супроводу, об 11:30 — сам МіГ з аеродрому «Мачулищі».

Пізніше Володимир Зеленський опублікував фото з американським колегою.

«Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит — це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців», — написав він.

«Наближається річниця жорстокого вторгнення Росії в Україну, і сьогодні я перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України», — написав Джо Байден.

Він додав, що за останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну за допомогою безпрецедентної військової, економічної та гуманітарної підтримки, і ця підтримка продовжуватиметься.

Також Джо Байден відзначив, що має намір оголосити про чергове постачання критично важливого обладнання, у тому числі артилерійських боєприпасів, протитанкових систем та радарів спостереження за повітряним простором.

Нагадаємо, вранці 20 лютого у Києві були перекриті вулиці у центрі міста, поблизу посольства США, а також дороги від посольства у сторону до центрального залізничного вокзалу.

Читайте також: