• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Мінлива хмарність

Пєсков погрожує Молдові «бути обережнішою» із заявами про військових РФ у «Придністров'ї»

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що владі Молдови потрібно «бути обережнішими» у висловлюваннях після заяви нового прем'єра Молдови щодо демілітаризації «Придністров'я».

Про це пише РБК.

— У нас і так із Молдовою стосунки дуже напружені. Така відсутність конструктивізму навряд чи може допомогти самій Молдові. Щодо «Придністров'я», ми продовжуємо виконувати свої відповідні функції. Хотілося б молдовським візаві порекомендувати бути дуже обережними з такими висловлюваннями, – заявив Пєсков.

Нагадаємо, новопризначений прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що «Придністров’я» має бути демілітаризоване «шляхом евакуації російських військ і демілітаризації корінного населення».

— Після цього — все інше, і дуже важливою є економічна та соціальна інтеграція наших громадян, які там перебувають, але найголовніше — демілітаризація. Це залежить від кількох речей, але це колись вирішиться, — зазначив Речан.

Речан наголосив, що в Молдові триває гібридна війна, в якій Росія намагається «захопити демократичні процеси» та відвернути країну від європейського курсу. 

Читайте також: