• середа

    2 жовтня, 2024

  • 23.4°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 23.4° Мінлива хмарність

На Кіровоградщині судитимуть мешканку Миколаївщини, яку підозрюють у держзраді

На Кіровоградщині судитимуть жительку Миколаївщини, яка обвинувачується в держзраді – вона добровільно здавала ворогу українських активістів.

Про це повідомили в пресслужбі Кіровоградської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, зловмисниця добровільно стала співпрацювати з ворогом, а під час окупації рідного міста передавала інформацію про сусідів, які були проти російської окупації. Також вона передавала дані українських військових, що приймали участь у воєнних діях з 2014 році. У подальшому вони були вбиті армією РФ.

На даний час жінка перебуває в слідчому ізоляторі в Миколаєві. У випадку, якщо суд визнає її винною, жінці загрожує від 15 років позбавлення волі до пожиттєвого терміну ув’язнення.

Нагадаємо, у Миколаєві взяли під варту військового, підозрюваного у держзрадіВикористовуючи один з месенжерів, він надсилав інформацію стосовно дислокації підрозділів ЗСУ та вогневих точок, корегував інформацію щодо ворожих обстрілів українських сил, попереджав про можливість нанесення ЗСУ ударів по підрозділам РФ.

Раніше на Миколаївщині у результаті багатоетапної спецоперації затримано інформатора РФ, який збирав та передавав дані про місця дислокації та переміщення українських військ. Ним виявився мешканець Криму, який у 2014 році підтримав російських загарбників і залишився на території тимчасово окупованого півострова.

Читайте також: