• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 20.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.6° Похмуро

Горіхівництво в Україні: нардеп Гайду розповів, як розвивається цей напрям агросектору

На Київщині пройшов всеукраїнський горіховий форум, в якому взяли участь фермери з різних областей, аби поділитися досвідом та дізнатися новітні тенденції галузі. На заході обговорили перспективні напрями розвитку, нові технології та як удосконалити власну справу.

Голова аграрного комітету Олександр Гайду зауважив, що вражений тим, як під час війни, аграрії знаходять сили і можливості, аби покращити власну справу, повідомляє пресслужба нардепа.

Окрім цього на заході народний депутат розповів про існуючі програми державної та грантової підтримки, що як раз можуть стати в пригоді аграріям.

— Вдячний вам, що знаходите шляхи розвитку та підтримки ваших виробництв та української економіки. Сподіваюся, надання грантових коштів та державна програма з доступного кредитування стануть стимулом розвивати власну справу. Впевнений, разом ми зможемо всеосяжно розвивати горіхівнитво надалі, — зауважив Олександр Гайду.

Президент української горіхової асоціації Геннадій Юдін зауважив, що вже шостий рік поспіль частка промислових горіхових садів в Україні займає майже 50% від усієї площі садів.

— Площа горіхових садів постійно збільшується. В останні чотири роки маємо тенденцію збільшення фундукових та мигдалевих садів. Це новий перспективний напрям розвитку агробізнесу в Україні. Така динаміка сталася через посилення держпідтримки. Вдячний голові аграрного комітету Олександру Гайду за сприяння розвитку горіхівництва в Україні, — наголосив Геннадій Юдін.

Олександр Гайду запевнив фермерів в у тому, що аграрний комітет, завжди готовий до діалогу.

— Сподіваюся, що спільними рішеннями та проектами ми зможемо ще більш покращити наш агросектор, — підсумував народний депутат. 

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва. Олександр Гайду зазначив, що цей документ наближає законодавство України до європейських норм у харчовій галузі.

Читайте також: