• неділя

    29 вересня, 2024

  • 25.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 25.8° Похмуро

Медсестри по ₴6 тис., хірурги від ₴8 тис., — Демʼянов назвав зарплати медиків у його ЛШМД

Заробітна плата медсестер Лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва складає 6 тисяч гривень, а хірургів — від 8 до 11 тисяч гривень. 

Про це у коментарі «НикВести» повідомив головний лікар закладу Олександр Дем’янов.

— Хірурги лікарні сьогодні отримують від 8 до 11 тисяч гривень. Це обумовлено наслідками того, що, на жаль, Національною службою здоровʼя був охоплений період липень, серпень і вересень. А в серпні, як я вже казав, ми не працювали і не могли показати скільки епізодів, скільки реально ми можемо зробити, — сказав головний лікар. 

Він також повідомив, що наразі НСЗУ проводить перерахунок цих даних: «Якщо перерахунок по цьому року дасть нам позитивні зрушення, що можливо отримати більші кошти ніж на 57-му військовому пакеті, то ми будемо переходити на цей пакет».

Водночас Олександр Дем’янов розповів, що зарпатня медичних сестер, як й адміністрації лікарні, знизилась на 15%.

— Медсестри зараз отримують залежності від категорії до 6 тисяч гривень. Це не 13 тисяч як в інших лікарнях, — додав він. 

Нагадаємо, 31 березня 2023 року редакція «НикВести» з власних джерел отримала та опублікувала копію наказу головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги Олександра Дем’янова про скорочення штату співробітників. За його словами, це рішення пов'язано недофінансуванням: цього року лікарня отримала від НСЗУ всього 91 мільйон гривень, в той час як минулого – 128 мільйонів гривень.

Реагуючи на цю публікацію, посадовці почали масово заявляти, що це рішення не вплине на працюючих лікарів, оскільки стосується лише вакансій. Водночас в управлінні охорони здоров'я запевнили, що скорочення не вплине на якість обслуговування, а воєнний губернатор пояснив це реформами в медицині. 

Однак «НикВести» провели власне розслідування та зʼясували, що такі запевняння виявились неправдою. Виявилося, що перед колективом лікарні постав вибір: скорочувати лікарів або зменшувати заробітну плату. Таким чином медперсонал лікарні, що цілодобово лікував важкопоранених людей у перші місяці війни, змушений був погодитися на скорочення зарплат на 25%. Таке скорочення створює низку проблем, зокрема у нейрохірургії залишилося працювати 6 нейрохірургів з 12. При цьому не все з них мають право самостійно оперувати.

Однак у квітні стало відомо, що в Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги скасували накази про перехід хірургів на 0,75 ставки.

Читайте також: