• пʼятниця

    11 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 11 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Мінлива хмарність

Росія страчує солдатів, які відмовляються виконувати накази, — Білий дім

Сполучені Штати мають інформацію про те, що російські військові страчують солдатів, які не виконують накази на полі бою на війні з Україною.

Про це заявив речник Білого дому Джон Кірбі, пише delo.ua.

— У нас є інформація про те, що російські військові фактично страчували солдатів, які відмовлялися виконувати накази, — сказав журналістам Джон Кірбі.

За його словами, США також мають інформацію про те, що російські командири погрожують стратити цілі підрозділи, якщо вони спробують відступити від вогню української артилерії.

Джон Кірбі підкреслив, що мобілізовані сили Росії недостатньо навчені, недостатньо оснащені та не готові до бою. Він зауважив, що російські військові використовують тактику «гарматного м’яса» , кидаючи в бій групи погано навчених солдатів.

Речник Білого дому наголосив, що погрози стратити солдатів були варварськими.

— Я вважаю, що це симптом того, наскільки погано російське військове керівництво усвідомлює, що вони роблять, і наскільки погано вони впоралися з цим з військової точки зору, — констатував Джон Кірбі.

Нагадаємо, в Запорізькій області на Мелітопольському напрямку російські підрозділи заселяються в будинки мирних жителів і використовують їхні подвір’я для облаштування вогневих позицій.

Читайте також: