• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.2° Мінлива хмарність

Підготовка до опалювального сезону: в Миколаєві планують «зашивати» квартири без вікон, власники яких евакуювалися

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич перерахував головні проблеми, з якими стикаються комунальники у підготовці до майбутнього опалювального сезону.

Про них він розповів в інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ».

Головними проблемами є нестача коштів на рахунках ОСББ та управляючих компаній, через те, що багато людей, що виїхали з міста, не сплачують послуги, а також відсутність доступу до залишених квартир.

— Проблема насправді дуже велика. Те, що ми обговорюємо, це лише вершина айсбергу. Наше підприємство («Миколаївоблтеплоенерго», — прим.) планово готується до опалювального сезону. Наскільки мені відомо, ТЕЦ також готується до опалювального сезону, вони ремонтують свої мережі, готуються до запуску. Ми то готуємо труби до входу в будинки, а далі, як завжди, компанії, які обслуговують житловий фонд, готували будинки: промивали системи, відкачували, опресовували. Сьогодні є проблеми з цим. По-перше, багато людей, які поїхали, не платять за обслуговування свого житлового фонду. Тому обслуговуючі компанії не отримують цих грошей і зменшують кількість свого персоналу. По-друге, ми будем запускати сезон, і може так трапитися, що будуть пориви в окремих квартирах, в які ми не зможемо елементарно зайти. По-третє, є квартири, які зачинені і в яких немає вікон. Їдеш по проспекту Центральному і бачиш на 8-9 поверхах, що немає вікон і туди залітають шпаки, голуби. Зрозуміло, що ці квартири також потрібно опалювати, і треба зрозуміти, як це зробити. Тому ми думають навіть, щоб брати альпіністів і такі квартири хоча б піною «зашивати», — розповів Олександр Сєнкевич.

Він додав, що наразі проходять процедури виділення коштів і закупівлі матеріалів. Також мер наголосив, що кількість пошкоджених будинків і квартир в Миколаєві до початку і під час опалювального сезону ще збільшуватиметься.

Нагадаємо, що міська влада Миколаєва розглядає варіант вибіркового опалення будинківу зимовий період. Це насамперед торкнеться будинків, де не встигли вчасно замінити розбиті вікна. Крім того, частина будинків неможливо буде опалювати через технічні проблеми. 

За словами мера, на початок липня у Миколаєві налічувалося близько 400 багатоповерхових будинків, де через обстріл було вибито вікна.

Читайте також: