• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

«Купався та прав у гірських річках», — миколаївський волонтер 9 днів вибрався до Європи з окупованого Снігурівського району

Волонтеру Червоного Хресту Андрію Давидюку вдалося вибратися з окупованого Снігурівського району Миколаївщини, де він застряг кілька місяців тому, допомагаючи евакуюватися місцевим мешканцям.

Про свій шлях до свободи Андрій Давидюк розповів на сторінці в Facebook.

Чоловіку прийшлося проїхати через Росію та ще майже 10 країн, аби дістатися до центрального офісу Червоного Хреста у Швейцарії. Йому доводилося їхати попутками і навіть у катафалку поряд з трупом. Інколи волонтер був вимушений митися та прати речі у річках, ночувати під відкритим небом.

— Шлях на волю тривав 9 днів! На авто, тролейбус у Херсоні, таксі, пішки, автобусом, поїздом, маршруткою, автостопом, ніч з трупом на катафалку через Кавказ потім маршрутки, попутки.. купався і стирався в гірських річках, потім поїздами з пересадками... Питання та огляди на кордонах,.. Перевірки речей та особливо телефону! Село, Херсон, Крим, Кавказ, Грузія, Туреччина, Болгарія, Румунія, Угорщина, Словаччина, Австрія, Німеччина, Швейцарія та Женева... ночував у дорозі, на вокзалах, на кордонах, у транспорті, у катафалку, у заростях бамбука. .У дорозі я також зустрів і чудових, добрих та чуйних людей!, — розповів він.

Про окуповані міста та свою дорогу він розповів в інтерв’ю центральному офісу Інтернаціонального комітету Червоного Хреста.

— Я розповів їм, що я також волонтер КК, чим займався 4 місяці...Яка ситуація в Україні, а особливо в Миколаєві, у Снігурівці, у Херсоні,.. Розповів про понад 20 000 мирних жителів Снігурівського району, які 4 місяці без електрики, без зв'язку, без газу, без водопроводу, без аптек, без магазинів, без пенсій, без виплат — щодня під обстрілами без допомоги. . Розповів про евакуацію, яка організована була мною з друзями. Про Снігурівську лікарню, про героїв-медиків! Про наших волонтерів у Херсоні, Снігурівці та Миколаєві! Про чудових хлопців червоного хреста в Херсоні, Миколаєві, Харкові та Вінниці! Я запропонував поїхати назад із гуманітарною місією, щоб допомогти мирним жителям, — розповів він.

Раніше інший миколаївський волонтер розповів про ситуацію у Снігурівці. У місті немає інтернату, а російські військові викрадають людей.

Читайте також: