• неділя

    29 вересня, 2024

  • 25.6°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 25.6° Переважно ясно

«У залізі, яке принесло нам масу болю, ріжемо свій герб», — миколаївці виготовляють патріотичні сувеніри зі знищеної техніки росіян

Із залишків ворожої техніки, яка не підлягає ремонту, миколаївські майстри виготовляють патріотичні сувеніри. Виручені кошти йдуть на допомогу Збройним силам України.

Про це йдеться в сюжеті програми «є-Новини».

— Перша робота — це був рваний шматок броні. На ньому ми вирізали просто герб. Знайомив побачив і каже: «Хочу», я йому: «Забирай!». А далі потрохи пішло. Вирішили зробити марку. Марка принесла багато грошей ЗСУ, — розповів журналістам працівник підприємства, яке виготовляє сувеніри, Денис Бойченко.

За весь період виготовлення та реалізації продукції вдалося зібрати вже близько мільйона гривень.

Сприяє справі і голова Миколаївської обласної адміністрації Віталій Кім. Він відписав сувенір, який наслідує відому марку «Російський військовий корабель… Все!». Виріб продали на аукціоні в Парижі, він зібрав понад півмільйона гривень, за які купили автомобілі для військових.

Також хлопці роблять подарунки військовим. Наприклад, зробили сувенір для бійців частини, котора послала російський корабель у всім відомому напрямку. Нещодавно виготовили сувенір з «Хижаком» для голови департаменту патрульної поліції Євгена Жукова («Маршал»).

Майстри вступають у колаборацію і з українськими художниками. Наприклад, отримали дозвіл на використання малюнків Наталі Лі, яка зображує героїнь протистояння російській агресії.

Підприємство активно співпрацює і з волонтерськими центрами і фондами, віддаючи свої роботи для їхніх аукціонів.

Хлопці і самостійно проводять багато зборів для ЗСУ. Детальніше про це можна прочитати на їхній сторінці в Instagram. 

Тим хто допомагає вони надсилають невеликий подарунок.

— Це брелок, вирізаний з броні. В основному, з САУ. Він фарбований у наші кольори. І там величезний символ, що ми у залізі, яке принесло нам масу болю, масу крові, ріжемо свій герб. Це дуже приємно. Абсолютно будь-яка людина, яка скинула ці гроші, отримає брелок. Навіть за кордон поштою відправляємо, — розповів Денис Бойченко.

Раніше повідомлялось, що військовослужбовці тероборони Миколаєва розробили унікальний патріотичний принт і надрукували його на футболках.

Читайте також: