• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.8° Мінлива хмарність

Водопостачання в Миколаєві відновлять до 5-6 години вечора, — мер Сєнкевич

Водопостачання в Миколаєві буде відновлено сьогодні до 17-18 години. Аварію на водозаборі з Дніпро-Бузького лиману ліквідовано, обладнання вже відремонтували.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

— Все поремонтували, воду запускаємо. Зараз наповнюємо наші резервуари. Вже о 5-6 вечора має поновитися водопостачання, — сказав він.

Мер наголосив, що водопостачання в деяких районах Миколаєва навіть не зупинялося.

Окремо Олександр Сєнкевич закликав містян вірити в ЗСУ, адже від їхніх успіхів під час наступальної операції на Херсонському напрямку залежить відновлення постачання питної води у Миколаєві.

— Завдяки успіхам наших хлопців у військовій справі, ми обов’язково відновимо водопостачання питної води в місті Миколаєві, — сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що 26 серпня у «Миколаївводоканалі» запевяли, що містянам не варто панікувати через слабкий тиск води ввечері та пояснили причини.

Також повідомлялося, що солона вода з річки Південний Буг, якою зараз вимушені користуватися мешканці Миколаєва, руйнує магістральні та будинкові водопровідні мережі. Наразі найшвидшим способом налагодження нормального водопостачання залишається — деокупація Херсону.

У травні міська влада Миколаєва повідомлла, що розглядає можливість відновлення роботи шахтних колодязів, які б дозволили збільшити обсяги чистої води в міській системі.

Раніше голова Миколаївської ОВ Віталій Кім заявляв, що миколаївці забезпечені навіть більшою кількістю питної води, ніж фактично споживають.

Читайте також: