• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 14.6°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.6° Мінлива хмарність

У Миколаєві суд посадив під варту організатора незаконного перетину кордону

У Миколаєві суд обрав запобіжний захід мешканцю Одеської області, підозрюваному в організації незаконного переправлення через державний кордон.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального суду Миколаєва.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік повідомив місцевому мешканцю, що за грошову винагороду у сумі 4 тисячі доларів США, зможе виготовити та надати необхідні документи для виїзду останнього за кордон.

Після отримання частини коштів у сумі 500 доларів США, за кілька днів, підозрюваний зустрівся з вищезазначеною особою, передав йому відповідні документи, надав рекомендації щодо часу перетину кордону та пунктів пропуску, де необхідно його здійснити та отримав від останнього 3 500 тисячів доларів США.

Після цього, підозрюваного було затримано в порядку ст.208 КПК України. У судовому засіданні захисник та підозрюваний не заперечували проти задоволення клопотання прокурора, проте з урахуванням визнання останнім своєї вини та бажанням співробітничати зі слідством, просили застосувати запобіжний захід із визначенням альтернативної застави в розмірі 250 тисяч гривень. За результатами розгляду, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 744 300 гривень.

Раніше повідомлялося, що Кабмін зняв обмеження на кількість виїздів за кордон для людей з інвалідністю та тих, що їх супроводжують під час воєнного стану.

Читайте також: