• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 23°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 23° Похмуро

71% жителів Миколаєва втратили дохід через війну, 35% залишились без роботи, — дослідження

З початком повномасштабної війни кількість працевлаштованих у прифронтових містах суттєво знизилася. Зокрема, в Миколаєва 71% жителів повідомили про суттєві втрати доходу або його відсутність.

Про це свідчать результати вересневого дослідження Ipsos Ukraine Resilience Monitor, яке зафіксувало значне зниження рівня працевлаштування, особливо у прифронтових містах – Харків та Миколаїв, де наразі працевлаштовані менше половини опитаних.

Більшість респондентів повідомили про суттєву втрату доходів за останні сім місяців. Водночас, попри економічні труднощі, серед тих, хто має постійне джерело особистого доходу, наприклад зарплату чи пенсію, більшість опитаних зазначають, що отримують виплати вчасно.

З початком повномасштабної війни кількість працевлаштованих у прифронтових містах суттєво знизилася. Під час вересневого опитування лише 40% респондентів у Миколаєві повідомили, що зараз працюють повний або неповний робочий день, для порівняння 75% мешканців міста працювали до російського вторгнення – тож падіння складає 35 відсоткових пунктів.

Більшість респондентів у чотирьох із п’яти міст, в яких проводилося опитування, повідомили про суттєві втрати доходу або про його відсутність: 71% - у Миколаєві, 70% - у Харкові, 59% - у Дніпрі та 56% - у Києві. У Львові значної втрати доходу зазнали 38% опитаних.

Опитування проводилось 3-8 вересня 2022 року серед 3001 дорослих респондентів віком 18-65 років, які зараз проживають в Києві, Харкові, Дніпрі, Миколаєві та Львові. Вибірка складається з 600 дорослих респондентів, які проживають у кожному з п’яти міст (601 у Києві). Інтерв’ю проводилися українською мовою на власній платформі для опитування із вибіркою, отриманою з онлайн-панелей від місцевих постачальників.

Вибірка для кожного міста збалансована за статтю та віком, щоб відобразити структуру дорослого населення, визначену в дослідженні Ipsos Stand with Ukraine Barometer, яке базується на 4000 інтерв’ю протягом 5 хвиль/місяців серед дорослих віком 18-55 років, що проживають у містах з населенням 50 тис. мешканців та більше (за винятком зони ООС) з натуральним розподілом за регіоном поточного проживання, статтю та віком і квотами за регіонами та розміром міста проживання до 24 лютого 2022 року.

Якщо сума результатів не дорівнює 100 або «різниця» виглядає на +/-1 більше/менше від фактичної, це може бути спричинено округленням, множинними відповідями або виключенням варіанту «не знаю» або не наданих відповідей.

Точність онлайн-опитувань Ipsos розраховується з використанням інтервалу достовірності для вибірки 600 з точністю +/- 4,9 відсоткових пунктів.

Ipsos є однією з найбільших у світі компаній з дослідження ринку та опитувань, яка працює на 90 ринках і налічує понад 18 000 співробітників. Заснована у Франції в 1975 році, компанія Ipsos зареєстрована на Euronext Paris з 1 липня 1999 року. Компанія входить до індексів SBF 120 і Mid-60 і має право на службу відкладеного розрахунку (SRD). Код ISIN FR0000073298, Reuters ISOS.PA, Bloomberg IPS:FP www.ipsos.com

Читайте також: