• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 24.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 24.1° Похмуро

На Миколаївщині без світла лишаються понад 100 тисяч родин

Станом на ранок 17 листопада без живлення в Миколаївській області перебувають більше 104 тисяч споживачів — знеструмлені всі 10 груп графіку аварійних (стабілізаційних) відключень.

В АТ «Миколаївобленерго» пояснили, що ситуація наразі дуже складна.

До стабілізації в енергосистемі практично всюди по України запроваджені паралельно як аварійні, так і погодинні графіки відключень.

Наразі без живлення в Миколаївській області більше 104 тисяч споживачів — знеструмлені всі 10 груп графіку аварійних (стабілізаційних) відключень, і 2 з 3 черг графіку погодинних відключень. Інакше досягти показників потужності не виходить.

Без вказівки від Регіонального диспетчерського центру «Миколаївобленерго» не може поки що відновити електропостачання.

Хоча росіяни не пошкодили за останній час якихось об’єктів енергетичної інфраструктури на Миколаївщині, але наслідки прильотів по інфраструктурі в інших регіонах відчувають і мешканці нашої області.

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, російські війська випустили по Україні близько сотні ракет. Росіяни здійснили масовий пуск ракет з бомбардувальників Ту-95. Частина з них була збита ППО, частина влучила в об'єкти енергетичної інфраструктури. 

Також  Росія завдала ракетні удари по Києву. Наразі відомо про влучання у два житлові будинки в Печерському районі.

У зв’язку з масованим обстрілом української критичної інфраструктури російськими військами аварійні відключення світла можуть тривати ще впродовж 2-3 днів.

Читайте також: