• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Переважно ясно

У регіонах російського Кавказу проводять приховану мобілізацію, — Генштаб

У Росії триває прихована мобілізація, організована для поповнення масштабних втрат у живій силі. Зокрема, активно набирають чоловіків для відправлення в Україну у регіонах Кавказу.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 24 лютого.

У Генштабі уточнюють, що велика кількість мобілізованих — це громадяни, які відбували чи відбувають покарання в пенітенціарних закладах. Ув’язнених звільняють за умови добровільної участі в бойових діях на території України.

— З метою поповнення масштабних втрат в живій силі, ворог продовжує приховану мобілізацію в Російській Федерації. Зокрема, в регіонах Кавказу триває активна примусова мобілізація чоловіків призовного віку з метою відправки для участі в бойових діях на території України. Мобілізації підлягають всі чоловіки незалежно від стану здоров’я та бажання воювати, – йдеться у зведенні.

Раніше повідомлялось, що в Російській Федерації проводяться заходи щодо забезпечення проведення чергової хвилі мобілізації. Наразі активно нарощуються можливості із забезпечення масової мобілізації студентів вищих навчальних закладів.

Читайте також: