• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.1° Ясне небо

РФ тримає тіла своїх солдатів на складах, щоб не виплачувати компенсацію рідним

Трупи російських солдатів спеціально відразу не відправляють до Росії, щоб близькі не отримували компенсації за втрату солдата. Вбитих вважають безвісти зниклими.

Про це розповів полонений матрос Нікіта Фомічєв, повідомили у Національному центрі спротиву.

В інтерв’ю полонений наголосив, що є склади, на яких росіяни зберігають тіла своїх загиблих солдат.

— Є склад із продовольством, з технікою, а є з 200-ми. Їх по 3-4 місяці тримають там, а потім уже відправляють, щоб не платити солдатам зарплату, і відстрочити компенсацію сім'ї максимально довго тримають «зниклими безвісти», — розповів він.

Бригада, про яку йдеться, була розбита під Києвом на початку повномасштабного вторгнення і зараз заново розбита в боях за Вугледар. Там матрос і потрапив у полон до наших військових.

За його словами, за рік бригада втратила 6800 осіб, маючи у штаті 1200 військових. Людей набирають наново добровольців, мобілізованих та відряджених. Зокрема, знімають матросів із кораблів у Владивостоці.

Нагадаємо, раніше голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва розповіла, як росіяни взяли в полон цивільну з Маріуполя та знущалися з неї. На щастя дівчину вдалося звільнити, наразі вона проживає у Миколаївській області.

Читайте також: