• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.8°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.8° Переважно ясно

У 2022 році на Миколаївщині взяли шлюб понад 6 тисяч закоханих

За 2022 рік у Миколаївській області одружилося понад 6 тисяч пар, а майже 80% наречених обрали урочисту церемонію одруження.

Про це телеканалу «МАРТ» розповів начальник Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тимофій Дудін.

За даними Міністерства юстиції протягом 2022 року побралися 25 тисяч пар.

– Наші працівники відділів РАЦС намагаються створити свято для наших наречених, навіть, якщо вони не мають можливості сплатити додаткові платні послуги наших працівників. Вони намагаються створити святковий настрій і прочитати їм в урочистій обстановці певні слова, ознайомити з правами, їх обов’язками та побажати якнайкращого в їх житті чого тільки можна побажати сімейні парі, – говорить Тимофій Дудін.

Під час воєнного стану не припиняв свою роботу й проєкт «Шлюб за добу». Він надає можливість зареєструвати стосунки в день подання заяви або ж обрати найзручнішу для церемонії дату. Серед військовослужбовців траплялися випадки реєстрації шлюбу за відсутності одного або ж обох наречених.

– Для певної категорії громадян, таких як військовослужбовці, правоохоронні органи, працівники закладів охорони здоров’я було запроваджено порядок реєстрації шлюбу. Наприклад, якщо це командир військового формування, то він міг одружити наречених за їх відсутності, але із засобами телекомунікаційного зв’язку. Скласти він повинен при цьому акт про одруження. Цей акт потім передавався відділу державної реєстрації цивільного стану і вже наші працівники на підставі цього акту вносили певні відомості до реєстру, – розповідає начальник Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Нагадаємо, у 2022 році в Україні зареєстрували вдвічі менше розлучень та більше шлюбів, ніж у минулому.

Читайте також: