• неділя

    29 вересня, 2024

  • 25.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 25.8° Похмуро

Уряд виділив ₴350 млн на підтримку енергокомпаній у межах підготовки до опалювального сезону

Уряд активізує підготовку до опалювального сезону. Так, кабмін виділив 350 млн грн Міненерго для надання підтримки енергетичним компаніям.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 19 серпня.

«Допомагаємо із відновленням об’єктів критичної енергетичної інфраструктури після російських атак. Це кошти на здешевлення кредитів, які ці компанії направляють на ремонти пошкодженого обладнання та на проходження опалювального сезону», — написав він. 

Раніше, міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що в Україні найгірша ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону у прикордонних з Росією областях, а також на прифронтових територіях. 

Яв відомо, станом на жовтень цього року «Миколаївоблтеплоенерго» для погашення заборгованості між затвердженим та економічно обґрунтованим тарифом необхідно буде 455 мільйонів гривень. 

Директор «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов нагадав, що 31 липня депутати Миколаївської міської ради звернулися до Кабміну відносно погашення заборгованості з різниці в тарифах, однак кошти поки не надійшли. Ці гроші потрібні підприємству, щоб розплатитися з боргами за газ.

Читайте також: